Prvi Festival trčanja u Šijanskoj šumi


Na centralnoj poljani Šijanske šume u Puli održan je danas prvi Festival trčanja koji se održao u povodu obilježavanja Svjetskog dana sporta. Kako nam je pojasnila Lena Radunić manifestaciju su zajednički organizirali Savjet mladih Grada Pule i Udruga kineziologa Pule s ciljem da se djeca druže i bave sportom i rekreacijom, a želja im je da se manifestacija nastavi i idućih godina te postane tradicionalna.

Na prvom Festivalu trčanja startalo je 26 trkača - djece iz osnovnih škola dok se srednjoškolci nisu odazvali. U kategoriji od 1. do 4. razreda prvo je mjesto osvojila Nika Ban, drugo Leni Vinčić, a treći je bio Antonio Jovanović. U kategoriji od 5. do 8. razreda najbrži je bio Matija Šegavac, druga Matea Torlak, a treća Aleksandra Černjul. Prvonagrađeni su dobili po dvije ulaznice na Pulski filmski festival i poklon pakete promotivnog materijala i majice Grada Pule i Savjeta mladih grada Pule, a treći poklon pakete Savjeta mladih.

Inače, osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda trčali su stazom dugom 200 metara, a oni stariji na stazi od 500 metara. Nakon njih nešto dužom stazom kroz šumu trčalo je i 20-ak rekreativaca, a za sve su sudionike bili osigurani napitci i jabuke. (B. PETROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter