Prvi festival labinskih bendova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sljedeceg vikenda, tocnije 28. i 29. sijecnja, u labinskom Bikers baru X održat ce se Festival labinskih bendova.

Po uzoru na nekad vrlo popularne gitarijade, na ovoj dvodnevnoj manifestaciji predstavit ce se trenutno aktivni bendovi s Labinštine, a njihovu svirku ocjenjivat ce i žiri, u cijem su sastavu dva labinska glazbenika te predstavnik Hrvatske glazbene unije. Tako ce žiri odluciti i koji ce bend predstavljati Labin na HGF-u u Zaboku, najvecem hrvatskom festivalu za promociju demo bendova.

Na prvom Festivalu labinskih bendova nastupit ce osam sastava razlicitih glazbenih pravaca, a osim natjecatelja, tu ce biti i gostujuci bendovi, takoder s Labinštine.

U petak, 28. sijecnja, nastupaju Breechdee Nowere, Grief Charisma, Dead Pleasure, Storm te kao gosti Holivud Ribe, dok su na programu subotnje veceri Rock Line, Cotton Fields i Soul Display te gosti The Orange Strips.

U natjecateljskom dijelu svaki bend ce svirati po pola sata svog autorskog programa, a o pobjedniku odlucuje cetveroclani žiri, kao i glasovi publike.

Osim glavne nagrade, sudjelovanja na HGF-ovom festivalu, za sudionike su osigurane i nagrade sponzora i organizatora. Jedna od njih je i snimanje singla u labinskom studiju Step Sound, bubnjarske palice i žice za bendove koje ce omoguciti Soundcode te elektricna gitara i pojacalo koji ce sponzorirati organizator, bar X i Buzetska pivovara.

Obje koncertne veceri ce se snimati, a najbolji dijelovi, kao i singl sniman u studiju Step Sound, bit ce objavljeni na kompilacijskom CD-u labinskih bendova u izdanju OSA Media, nezavisne etikete koju su osnovali clanovi grupe The Orange Strips. Valja istaknuti i da cijeli projekt podržava Hrvatska glazbena unija Istarske županije.

Organizator ove manifestacije je Kristian Stojic Kico, koji nam je pojasnio i ciljeve ove manifestacije: "Festival labinskih bendova ima za cilj promociju labinske glazbene scene izvan lokalnih granica te želi pružiti potporu kvalitetnim bendovima u vidu snimanja i objavljivanja materijala, prezentacije publici te ostalih savjeta i pomoci".


Podijeli: Facebook Twiter