Prvi dizelski hibridni crossover stigao u Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Peugeotov prvi hibridni automobil i prvi dizelski hibridni crossover na svijetu - 3008 Hybrid4 predstavljen na izložbi u Parizu prošle godine konacno je stigao i na naše tržište.

Automobil se koristi dvolitrenim turbodizelašem koji razvija 163 Ks i 300 Nm te prednje kotace, kao i 27 KS snažnim elektromotorom sa 200 Nm koji pogoni stražnju osovinu. Zahvaljujuci ovoj arhitekturi i inteligentnoj elektronici, 3008 HYbrid4 može funkcionirati kao automobil s pogonom na sva cetiri kotaca.

Nacin isporuke snage i odabira pogonske jedinice ovisi o vozacevim preferencijama, a moguc je u jednom od cetiri režima - automatskom, gdje sustav optimalno upošljava oba motora u cilju što bolje ekonomicnosti, ZEV, gdje automobil do cetiri kilometara i 70 km/h maksimalne brzine prevaljuje iskljucivo na elektricnu energiju; 4WD, kada se koristi s oba motora kako bi oponašao pogon na sva cetiri kotaca te Sport, kad maksimalno eksploatira oba motora u cilju dinamicnijih voznih osobina.

Peugeot je 3008 Hybrid4 deklarirao na prosjecnu potrošnju od 3,8 litre goriva na stotinu prijedenih kilometara u kombiniranom ciklusu. Automobil do 100 km/h ubrzava za 8,5 sekundi te postiže maksimalnu brzinu od 191 km/h.

Prvi dizelski hibrid na svijetu proizvodit ce se u Francuskoj, u Sochauxu, a cinit ce 10 posto godišnje proizvodnje modela 3008, odnosno 15.000 primjeraka.

3008 Hybrid4 nudit ce se samo s jednom, bogatom razinom opreme, po cijeni od 277.700 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter