Prvi CD klape Volta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klapa Volta, osnovana u Brtonigli 2006., promovirala je svoj prvi nosac zvuka "Dojdi u krilo moje" sa 16 istarskih i dalmatinskih narodnih skladbi. Medu njima su "Kaleto moja draga", "Senti il martello che batte le ore", "Canzoni triestine", "Daj mi Istro kapju mora", "Božic dolazi" i "El mulo de Vartaneo".

Klapa je osnovana 1999., kada je njen prvi umjetnicki voditelj bio Marino Vižintin. Djelovala je kratko vrijeme, da bi nakon sedam godina stanke, na inicijativu mladih Brtonigle, ponovno pocela s radom kao udruga gradana kojoj je predsjednik Viler Ružic. U njoj danas, uz Ružica kao drugog tenora, pjevaju Moreno Ivancic kao prvi tenor, baritoni Gracijano Štokovac i Alen Zakaron, te basovi Kristian ?iraldi i Branko Žigante. Umjetnicki voditelj je Sanjin Radovic.

Zadnje cetiri godine Volta je zabilježila niz upecatljivih nastupa i gostovanja na raznim susretima, smotrama i festivalima. Medu njima valja istaknuti nastupe u Dubrovniku, Zagrebu, Pragu, Ravenni, Puli, Baškoj, Malinskoj, te na Festivalu klapa u Buzetu.

Na njenom repertoaru redovito su tradicijske istrovenetske i dalmatinske klapske pjesme, te istarske narodne. Brtoniški decki uspješno suraduju sa Sergiom Pavatom, s kojim su snimali njegov CD "Šiškaj Roža" i s pjevacem Goranom Griffom.

Uskoro ce se u prodaji naci tisucu komada ovog CD-a prvijenca, izdanog zahvaljujuci mnogobrojnim sponzorima i snimanog u Bujama u studiju Gorana Griffa Kauzlarica tijekom listopada i studenog, koji je glazbeni producent ovog projekta.


Podijeli: Facebook Twiter