Prvi brk postao prva pila Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cvrstim i sigurnim zamasima pile prvi brk istarske estrade Elio Pisak doslovce je otpilio svog suparnika i kolegu iz branše, glazbenika Daniela Popovica.

Elio je drugi put izabran za drugog dualista, a svojom je umješnošcu u dvoboju snage uspio pobijediti Daniela i izbjeci odlazak s Farme. Istrijani su ga od milja prozvali prvom pilom Istre, a u Buzetu su mu obecali otvoriti pilanu.

Sudjelovanjem u trecoj sezoni reality showa "Farma" Nove TV, Elio je mobilizirao ne samo Istru, vec i veliki dio Hrvatske. SMS-ovi podrške pljuštali su sa svih strana.

"Ocekivali smo podršku, ali ne toliku. Gledatelji su ocito prepoznali njegove ljudske kvalitete. Mislim da je to bio kljucni faktor, a ne profesija ili pjesme koje pjeva. Elio je covjek iz naroda i poštuje svakog", izjavila je njegova kcerka, ujedno i producentica Suzana Gržinic.

Elio od svoje dvadesete godine paralelno radi kao gradevinar i profesionalni glazbenik, a iako je roden na selu, nedaleko od Butonige, poljoprivreda mu nije jaca strana. Prije ulaska u farmu potražio je stoga savjete od mladeg brata Gracijana Piska koji se godinama bavi vinarstvom i maslinarstvom.

Gracijano je u rodnim Krtima uspostavio pravi stožer u kojem se, pred televizorom, svake veceri okupljaju susjedi i necaci i navijaju za Elija. Na pitanje je li ponosan, Gracijano spremno odgovara: "Na koga cu biti ponosan ako ne na brata".

Drago mu je, kaže, da Elio na taj nacin promovira rodni Buzet i pokazuje marljivost i radišnost Istrana. Smatra da je Elio spreman na sve izazove koji ga cekaju na "Farmi" te da ce tromjesecnu avanturu ponosno izdržati do kraja. Dok je Gracijano zadužen za stožer u Krtima, sestra Veronika Bizjak pokriva stožer u Livadama, dok su za onaj u slovenskom dijelu Istre zaduženi sestra Antica Toškan i brat Bruno Pisak iz Kopra.

Grupe podrške nicu kao gljive poslije kiše. Braca Toni i Rino Družeta iz Lovrana samoinicijativno su pokrenuli Facebook grupu koja za sada ima 1.300 clanova, dok je Petar Sergo iz Lupoglava otvorio Facebook stranicu Elio - pobjednik Farme 2010. Neformalni fan klub iz Pazina nedavno je istarsko i rijecko podrucje doslovce oblijepio slikama Elia i porukom "Hvala!".


Podijeli: Facebook Twiter