Prvi Beach Polo turnir doveo u Rovinj dašak glamura


 Prvi Rovinj Beach Polo Cup, odnosno prvi dan polo natjecanja otvoren je danas konferencijom za novinare te predstavljanjem polo timova i prezentacijom igre na novoizgrađenom igralištu na rovinjskom Porton Biondiju.

U ime glavnog organizatora manifestacije Adris grupe, novinarima se obratio član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović, podsjetivši da je, nakon fantastično odrađene dvije Međunarodne jedriličarske regate klase RC 44, a potom i dvogodišnjeg "zračnog" eventa Red Bull Mach Raicea, Rovinj krenuo u nove izazove.

- Priča, kao i same pripreme oko kvalitetne organizacije i održavanja polo turnira u Rovinju traje posljednje četiri godine, a razlog tome je naša težnja i želja da imamo izvanserijsku i odličnu organizaciju budući da Rovinj, Istra i Hrvatska to zaslužuju, kazao je Tomislav Popović, koji smatra da će Rovinj Beach Polo Cup prošiti glas o Rovinju i njegovim posebnostima izvan naših granica, odnosno otvoriti i neka nova tržišta te dovesti i novu publiku.

- Višegodišnjim ulaganjima u razvoj prepoznatljivih proizvoda i investicijama koje će do konca 2018. godine dosegnuti iznos od 4,4 milijarde kuna, Adris grupa i Maistra stvorile su preduvjete za održavanje najvećih i najzahtjevnijih sportskih događanja, zaključio je Tomislav Popović. 

Puno komplimenta i zahvala na organizaciji, kao i ljubaznosti domaćina, sređenoj infrastrukturi ali i "pogledu na starogradsku jezgru" koja se vidi s terena, izrekao je ispred organizacijskog odbora turnira Uwe Zimmermann, koji je ujedno i kapetan tima "Adris". Naravno, komentar je pao i na kišu, koja, kako je to rekao Zimmermann, ne smeta igračima i konjima "jer nisu od šećera". Govoreći o samoj igri, podsjetio je da je da je kolijevka pola Perzija, u kojoj se već negdje oko 600. godine prije Krista igrao polo, koji je danas jedan od najstarijih ekipnih sportova u svijetu.

- Polo na pijesku igra troje jahača (na travi četiri) koji svaki sedam minuta, zbog umora konja, iste zamjenjuju, pojasnio je Uwe Zimmermann. Time je ujedno i odgovorio na pitanje zbog čega je u Rovinj iz ergela Njemačke, Švicarske i Italije dovezeno čak 50-ak argentinskih ljepotana.

Uz kapetana tima "Adris" o svojim je igračima govorio i kapetan Heinekena, Matteo Beffa, čiji tim putuje po čitavom svijetu na polo natjecanja i jedan je od rijetkih u svijetu koji polo igra i na snijegu. Thomas Wolfensberger, kapetan je tima "Jamnice" čiji su igrači, također vrlo iskusni dok je kapetan tima "TagHeur", Niclas Johanson, izjavom da ima i jedinu ženu u ekipi, ali i na čitavom turniru, zaslužio aplauz publike i kolega. Sudac Marc Holms, i sam polo igrač svoje je predstavljanje započeo riječima kako je polo njegov život, a njemu kao sucu najvažniji zadatak da igrače i konje, što je moguće više zaštiti od ozljeđivanja.

Sama ceremonija otvaranja natjecanja i prvih utakmica, zakasnila je sat vremena zbog kiše. U "backstageu" fotoreporteri su vrijeme kratili iščekivanjem i "klikanjem" uzvanika. Pažnju kamera i fotoaparata prvi je "ukrao" vlasnik ZepteR-a, Milan Janković, ujedno i jedan od sponzora manifestacije. No, prava je foto ludnica nastala pojavljivanjem Ivane Trump, koja je u elegantnoj, crvenoj haljini i pod ruku s Vladimirom Kraljevićem, vlasnikom licence Miss Universe, uspjela zaokupiti svu pažnju prisutnih. Treba reći i da su upravo ovi pripadnici jet seta, ujedno bili i  najstrpljiviji i najljubazniji modeli.

Uslijedilo je i sam čin otvaranja, koje su svojim nastupom (i na kiši) odlično odradile Rovinjske mažoretkinje, uistinu prave ambasadorice grada Rovinja.

Tijekom poslijepodneva, na pješčanom terenu dimenzija 70x40 metara odirane su dvije polo utakmice. Za sutra je najavljena polo parada na kojoj će publika imati prilike vidjeti i upoznati majstore ovog kraljevskog sporta. Parada počinje u 10 sati i ide s polo terena do hotela Adriatic. Ime pobjedničke ekipe bit će poznato u nedjelju u 16 sati za kada je i najavljeno svečano zatvaranje turnira. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter