Prvi baletni koraci na buzetskoj pozornici


Baletna škola "Iskrice" iz Rijeke koja tri godine radi i djeluje u Istri, a od rujna ove godine i u Buzetu, pokazala je na božićnoj baletnoj priredbi dosege svojih malih balerina. Posjetitelji su imali priliku vidjeti što su polaznici naučili i koliko su napredovali u ovom kratkom razdoblju, a pored programa klasičnog baleta, na kraju priredbe završne koreografije pokazale su: vrtićka grupa "Ples leptira" na glazbu Petra Iljiča Čajkovskog i školska grupa u koreografiji "Labuđe jezero". Koreografije je radila voditeljica Baletne škole "Iskrice" Daša Grbović.

Na satovima baleta uče se osnove klasičnog baleta, ali se istovremeno razvija i koordinacija, muzikalnost i kreativnost kod djece. Za mlađe uzraste je prilagođen program tako da se program klasičnog baleta kombinira sa ritmikom i plesom.

- Balet idealan je za djevojčice i dječake u predškolskom uzrastu jer pored gracioznosti, gipkosti i koordinacije pokreta, balet razvija muzikalnost i osjećaj za ritam, potiče pravilan fizički razvoj, razvoj socijalnih vještina i eliminiranje straha od javnih nastupa, rekla je Grbović.

U pedagoškoj 2017./2018.godini, baletna škola broji oko 30 članova, vrtićke i školske dobi iz Buzeta i okolice. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter