Prvi album kojeg će u cijelosti otpjevati Mići Zaro


"Pužić Janko" i "Čega sve u šumi ima" prve su dvije nove pjesme koje su članovi pulskog zbora Mići Zaro počeli snimati u Studiju 3 Radija Pule. Ovom prilikom ih nije pratila voditeljica zbora Linda Milani, već njezina kćerka Serena Bonassin. Te pjesme, ali i ostale koje budu snimali, naći će se na novom, 20. po redu albumu Zara koji očekuje da će izaći na Božić 2016. godine. Doznajemo da će album sadržavati 20-ak pjesama, a bit će specifičan po tome što će pored pjesama sadržavati i matrice, odnosno instrumentale bez vokalnih dionica. Ovo je prvi od 17. redovnih i tri izvanredna albuma zbora Zaro koji će u cijelosti otpjevati članovi zbora Mići Zaro, a kojeg čine polaznici predškolskog uzrasta. Prvo su snimani refreni, a potom će i solo dionice.

Ton majstor u studiju Radija Pule Aldo Spada Ptica nam je rekao da je do sada snimio čak 14 albuma zbora Zaro u proteklih 19 godina, razdoblje u kojem se tehnika snimanja drastično promijenila.

- Prve pjesme zbora Zaro snimili smo na magnetnu traku. Snimali smo više puta jednu te istu pjesmu dok mališani ne bi pogodili pravi tonalitet. Sada nam je dovoljno učiniti par snimaka, a onda putem kompjutera napraviti najbolju miksirajući te snimke, objasnio nam je Spada.

Poznati gitarista Anelida i 20-godišnji snimatelj do sada je radio s Oliverom Dragojevićem, Tonyjem Cetinskim, Alenom Vitasovićem, Liviom Morosinom, Gustafima, Radom Šerbedžijom i mnogim drugima. No, ovo je prvi put da u studiju snima svoju unuku, petogodišnju Paolu Spada, a koja je također član zbora Mići Zaro. Inače, nove pjesme je snimala i druga članica tog zbora, petogodišnja Lisa Stanković, a čija je nona Ljubica Bestulić-Stanković napisala tekst za obje pjesme.

- Zapravo pjesme "Pužić Janko" i "Čega sve u šumi ima" sam napisala prije nekoliko godina za mog unuka Davida Stankovića koji sada ima 12 godina i također je član zbora Zaro. Pjesme su prvi put javno izvedene lani. To su moje prve pjesme koje pjeva zbor Zaro, a za njih sam napisala još 10-ak drugih pjesama. Bilo je vrijeme da se posvetim pjesmama koje će pjevati moji unuci nakon što već 40 godina pišem pjesme pjevačima za festival Melodije Istre i Kvarnera, Čansonfest, festival djece hrvatskih iseljenika u New Yorku i mnoge druge prilike, izjavila nam je Bestulić-Stanković. Ona nam je rekla da je u tom dugogodišnjem razdoblju bezbroj pjevača otpjevalo njezine stihove, a navest ćemo samo neke: Lidija Percan, Mirko Cetinski, Vesna Nežić-Ružić, Sergio Pavat...

Dok Zarovci čekaju snimanje novih pjesama, usput se spremaju za nove nastupe. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter