Prvenstvo Hrvatske u boksu: Tri Puljana u finalu

Sanjin Pol Vrgoč i Matej Dujić susrest će se u reprizi lanjskog finala (M. ANGELINI)
Sanjin Pol Vrgoč i Matej Dujić susrest će se u reprizi lanjskog finala (M. ANGELINI)

Nastavljaju se dobre predstave pulskih boksača na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske kojem je domaćin Zadar. Sva tri pulska seniora koja su nastupila na državnoj smotri, Mirsad Ahmeti, Sanjin Pol Vrgoč i Marko Čalić, izborili su nastup u finalima u nedjelju.

Ahmeti je u polufinalu kategorije do 56 kg dominirao u borbi protiv Brođanina Kristijana Lazarova, u nekoliko navrata natjerao suca u ringu da broji njegovom protivniku i na uvjerljiv način izborio vizu za finale u kojem ga očekuje ogled protiv Ilira Merđe, člana zagrebačke Lokomotive.

Vrgoč je, pak, u polufinalu kategorije do 75 kg svladao Mateja Medvidovića, člana zagrebačkog Kralja Tomislava. Bila je to neravnopravna borba što su uvidjeli i zagrebački treneri te nakon prve runde bacili ručnik i tako svog pulena poštedjeli većih iskušenja. Tako će Vrgoč, u reprizi lanjskog finala prvenstva Hrvatske održanog u Puli, pokušati drugu godinu za redom svladati člana zagrebačkog Leonarda Mateja Dujića.

Nije se puno u ringu zadržao ni Marko Čalić koji je u polufinalu kategorije do 91 kg prekidom u drugoj rundi svladao "leonardovca" Entonija Jurića. Čaliću, koji također brani lanjsko zlato, protivnik u finalu biti će Josip Bepo Filipi, član zadarske Zlatne rukavice.

Do finala nije uspio doći najmlađi član pulske ekspedicije, kadet Adrian Ambrožić kojeg je u polufinalu svladao branitelj naslova, Sesvećanin Luka Hunić.

Bojanu Miškoviću izborni meč
Izvršni odbor HBS-a donio je odluku po kojoj se Bojanu Miškoviću zbog sudjelovanju u polufinalu WSB-a omogućuje izborni meč s prvakom Hrvatske. Pobjednik tog dvoboja ući će u sastav hrvatske reprezentacije koja će sudjelovati na Europskom prvenstvu što će se održati u Minsku od 30. svibnja do 9. lipnja ove godine.
(I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter