Prve žive jaslice u Bujama

Udruga mladih Otvoreno srce uprizorila je na blagdan Sveta tri kralja prve žive jaslice u Bujama
Udruga mladih Otvoreno srce uprizorila je na blagdan Sveta tri kralja prve žive jaslice u Bujama

Udruga mladih Otvoreno srce uprizorila je na blagdan Sveta tri kralja, prve žive jaslice u Bujama. Publika je u kino dvorani imala priliku pratiti kraljeve Gašpara, Melkiora i Baltazara kako pogledom uprtim u betlehemsku zvijezdu stižu do spilje u kojoj su se poklonili tek rođenom Isusu i prinijeli mu tamjan, zlato i plemenitu mast - smirnu.

Režiju ove uspjele priredbe potpisuje Erika Barnaba koja je, zajedno s Igorom Opačkom, i čitala prigodni tekst prema Evanđelju po Mateju. Za ovu je prigodu iskoristila svoje bogato iskustvo u radu s djecom i mladima u misijama u Brazilu.

Za scenografiju su zaslužni Antonella Štoković, Alfio Štoković, Valter Agarinis i Davide Marić te Marino Zoppolato, dok su kostimi djelo Soledane Štoković i Dubravke Piuca iz krojačnice Zajednice Talijana. Svjetlo i glazbu osmislio je Zoltan Toth iz Pučkog otvorenog učilišta, a koreografije je priredila Morena Franceschini Smoković.

Večer je nastavljena glazbenim programom u kojemu su sudjelovali klapa Kaštelanke iz Kaštela, predvođena Ileanom Perosa, umaški oktet Istravaganti na čelu s maestrom Sergiom Bernichem, vokalne skupine Evergreen ZT-a Momjan i Forever ZT-a Buje, obje pod ravnanjem Dolores Barnaba.

Okupljenim je Buježima i njihovim gostima novu godinu čestitao gradonačelnik Edi Andreašić, koji je i podržao ovu lijepu inicijativu Otvorenog srca te je zahvalio svima koji su sudjelovali u njenoj realizaciji, počevši od koordinatorice Erike Barnaba.

Erika je pak riječi zahvale uputila svima koji su dali svoj doprinos, a posebno Gradu Bujama, Gradskom vijeću, Učilištu, voditeljima Niku Koreniki i Elisi Piuca te ekipi volontera. Kad su anđeli ugasili svjetla na boru i time simbolično označili kraj blagdana, publika se nastavila družiti u atriju Učilišta uz lutriju čiji će prihod biti iskorišten za pomoć potrebitim bujskim obiteljima i nove priredbe Otvorenog srca. (K. FLEGAR; snimio Daniele KOVAČIĆ


Podijeli: Facebook Twiter