Prve smrtne žrtve hladnoce u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Smrznuto tijelo 78-godišnjeg muškarca pronadeno je u 11.40 sati u Hrvatskom Blagaju u Karlovackoj županiji i to samo 150 metara od kuce u kojoj je živio. Okolnosti smrzavanja još se utvrduju, izvijestila je karlovacka policija.

Ivan Bogovic, gradonacelnik Slunja, kamo spada i Hrvatski Blagaj, porucio je jucer da ce u Crvenom križu biti sastanci da se vidi ima li na terenu problema i treba li kome pomoc.

Dva smrtna slucaja zabilježena su i na splitskom podrucju, pri cemu je intervenirala Gorska služba, no zasad nije sigurno je li uzrok smrti smrzavanje. Radi obrane o nepogoda, angažirat ce se i vojska.

- Temeljem naloga ministra obrane Ante Kotromanovica formirat ce se Namjenski organizirane snage (NOS) Oružanih snaga RH, koje ce se moci, prema potrebama, staviti na raspolaganje u svrhu otklanjanja posljedica snježnih oborina na podrucju Dalmacije. Tako ce se oko 200 pripadnika Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske okupiti u vojarnama u Kninu, Sinju te u pomorskoj bazi Lora u Splitu, priopcila je Služba za odnose s javnošcu i informiranje MORH-a.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovacko-neretvanske županije priopceno je pak da je zbog obilnih kiša na dubrovackom podrucju proteklih dana došlo do zamucivanja vode s izvora rijeke Omble u Komolcu te Vrela u Šumetu odakle se vodom opskrbljuje grad Dubrovnik. Stoga iz Zavoda preporucuju kucanstvima da se voda prije upotrebe za pice prokuhava. (H)


Podijeli: Facebook Twiter