Prve kapi kiše i eto kolapsa u Puli

Dalmatinovu i Dobrilinu povezivala je nepregledna kolona vozila (M. ANGELINI)
Dalmatinovu i Dobrilinu povezivala je nepregledna kolona vozila (M. ANGELINI)

Oblačno vrijeme, koje je donijelo tek obilje sparine nakon toplinskog vala, sa sobom u Pulu uvijek "dovlači" i zagušenost ionako kapacitetom limitiranih gradskih prometnica.

Mnogobrojni turisti iz istarskih središta pohrlili su tako i danas već s prvim kapima kiše prema najvećem gradu Poluotoka da bi iskoristili dan za obilazak brojnih povijesnih znamenitosti Pule.

Naravno da je to uzrokovalo (ne)viđene gužve (barem što se ovog ljeta bez kiše tiče) na prilazima i u samom centru grada. Iako to, mogli bismo reći, nije bilo ništa neuobičajeno i neočekivano tijekom oblačnog dana, bilo je vrlo frustrirajuće.

Cijelog dana kolone vozile milile su gradskim prometnicama, a bez obzira što su ceste bile zagušene, to nije sprječavalo turiste da nastavljaju svoju vožnju prema centru grada i samom srcu prometnog i pješačkog kolapsa, Giardinima.

Već su se na obilaznici stvarale kolone, a Mutilska ulica bila je pod konstantnom opsadom onih koji su vozili preko Trga Republike iz svih smjerova.

Ništa bolje nije bilo ni na drugoj strani - rivom se u intervalima stvarala kolona na obje prometne trake sve od zgrade Admiraliteta do Doma hrvatskih branitelja. Tako su, naravno, zakrčeni bili i bulevar (Arsenalska ulica), a pogotovo Dobrilina i Dalmatinova (pored tržnice).

Slično je bilo i na drugim gradskim prometnicama. I kratki susret s prometnom policijom dao je naslutiti o kolikom je kaosu riječ.

- Kolega koji je u automobilu vozio ispred mene odlučio je otići po motor jer se ne može proći, rekla nam je policajka na motoru Ana Fulir. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter