Prve baje na Verudi i Novoj Verudi 9. i 10 travnja

(B. PETROVIĆ)
(B. PETROVIĆ)

S početkom proljeća i ljepšim vremenom mnogi započinju s radovima u kući, vrtu, dvorištu... Mnogo je stvari koje se pritom moraju baciti pa će i ove godine, u suradnji mjesnih odbora, Grada Pule i Herculanee, za tu namjenu diljem grada biti postavljeni kontejneri za besplatan odvoz krupnog otpada iz domaćinstava.

Kako doznajemo iz Grada Pule, prvi na redu su mjesni odbori Veruda i Nova Veruda gdje će baje za besplatan odvoz krupnog otpada biti postavljene za vikend 9. i 10. travnja. U odborima Monte Zaro, Sisplac-Sv. Polikarp i Vidikovac baje će biti postavljene za vikend 16. i 17. travnja. U subotu i nedjelju, 23. i 24 travnja, kontejneri će biti postavljeni u mjesnom odboru Valdebek, 7. i 8. svibnja na Busoleru, a 14. i 15. svibnja na Velom Vrhu. U Štinjan kontejneri stižu zadnji, odnosno za vikend 21. i 22. svibnja. Akcije će se u pojedinim rubnim mjesnim odborima ponoviti i na jesen, odnosno od rujna i listopada.

Podsjetimo, djelatnici Herculanee od 11. do 27. travnja dijelit će posude za otpad te brošure o novom načinu prikupljanja komunalnog otpada u Mjesnom odboru Štinjan, Tako je 11. travnja na redu Štinjanska cesta, 12. travnja Fortin, Pužari i ulica Selo, 13. travnja ulica Varoš. Ulice Pelini, sv. Margarete, Put za Kanalić na redu su 14. travnja, u petak i subotu, 15. i 16. travnja, Baližerka. Šurida je na redu 18. i 19, Kaščuni 20. i 21. travnja, Puntižela 22. i 23. travnja, a 25. na redu dolaze stanovnici Valcereša, Trsina i Valdemuške. U utorak 26. travnja na redu je Kalčeva, ulica Kozada, Prilaz Plazine, a 27. travnja Lungera, Tutrulska, prilaz Runci i Vallelunga. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter