Prvakinje dvokorakom u polufinale

DOBILE PRIŽELJKIVANI ODMOR - Slavlje porečkih odbojkašica (M. MIJOŠEK)
DOBILE PRIŽELJKIVANI ODMOR - Slavlje porečkih odbojkašica (M. MIJOŠEK)

Rockwool - Poreč 0:3 (15:25, 20:25, 23:25)

Gledatelja: 300. Sutkinje: Dajana Miškulin (Sveti Lovreč), Ana Stipaničev (Rijeka).

ROCKWOOL: Cvitić, Selimović, Terlević, Ćosić, Radunić, Rupčić, Kos, Ćopić, Černjeka, Todorović (L), Udovičić.

POREČ: Pahović, Sain (L), Zahirović, Novosel, Jozić, Duspara, Račić, Jakšetić, Sučić, Ilić-Renko, Sliško, Ćorić.

Aktualne prvakinje hrvatske iz Poreča prošle su dvokorakom u polufinale nakon što su i u uzvratnom susretu četvrtfinala doigravanja bile bolje od rovinjskih odbojkašica. Za svega 75 minuta igre uspjele su igračice trenera Stojakovića u istarskom derbiju doći i do četvrte pobjede ove sezone i time si osigurale dodatne dane odmora uoči polufinalne serije koja starta tek 6. travnja.

Nakon što su u prvom četvrtfinalnom susretu u Poreču domaće igračice slavile u tri seta, očekivao se nešto jači otpor igračica Rockwoola. No, on je ovom prilikom, u dobro ispunjenoj dvorani,  izostao. Domaće su igračice na serviranje Nely Ćopić otvorile susjedski derbi vodstvom 2:0, ali se za preokret pobrinula se bivša rovinjska igračica Marina Ćorić koja je servisima napravila seriju od šest poena. Stečenu prednost od 6-7 poena igračice Poreča su, dobrom igrom na prijemu i u bloku, preko Račić, Novosel, Ćorić i Pahović vrlo brzo kapitalizirale i povele 1:0. Pokušale su Rovinjke i početkom drugog seta uzvratiti gošćama, čak su preko Ćosić, Černjeka i Terlević povele 12:8, ali je uslijedio novi odgovor s porečke strane za izjednačenje 17:17. U završnici drugog seta Pahović i Jakšetić omogućuju Poreču vodstvo 23:20 i ubrzo gošće osvajaju i drugi set.

Najneizvjesniji je pak bio treći set. Ponovno su domaće odbojkašice bolje u prvom dijelu i vode 12:9 na krilima Sare Terlević, no Račić i Pahović vraćaju stvari na početak (18:18) i potom, slično kao i u prethodnom setu, boljom završnicom dolaze do pobjede vrijedne ulaska u polufinale doigravanja. Odbojkašice Rockwoola su se pak ovim porazom oprostile od sezone. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter