Prvak Hrvatske u streljaštvu postavio novi državni rekord

(D. Lovrović/Novi list)
(D. Lovrović/Novi list)

Buzećan Mladen Jurada osvojio je tri medalje na prvenstvu Hrvatske u streljaštvu osoba s invaliditetom - dvije zlatne u kategoriji serijska zračna puška SH1 te u kategoriji standard zračna puška - stojeći SH1, disciplini R1, te srebrnu u kategoriji zračna puška ležeći SH1, disciplini R3. Natjecanje je u organizaciji Hrvatskog streljačkog saveza osoba s invaliditetom održano na streljani Vrapčanski potok u Zagrebu u disciplinama nacionalnog te IPC programa. Na prvenstvu je sudjelovalo 35 natjecatelja iz deset streljačkih klubova i društava te je ostvareno 64 nastupa.

Deseterostruki prvak države

Intenzivni treninzi u buzetskoj streljani pod budnom paskom trenera Vjekoslava Poropata zasigurno su kumovali tome da na državnom prvenstvu obrani titulu državnog prvaka u disciplini R1 i to po deseti put za redom.

- U kategoriji standard zračna puška - stojeći SH1, disciplini R1 ostvario sam novi osobni i državni rekord s pogođenih 611 krugova. Do sada sam također držao državni rekord od 609,3 krugova koji sam postavio 2015. godine na svjetskom kupu u Osijeku. Time sam deseti put za redom postao državni prvak u toj disciplini. Dakle, trebalo je dvije godine treninga i natjecanja za napredovanje niti za dva cijela kruga, po čemu se može zaključiti koliko je potrebno rada i truda za napredovanje, izjavio je Jurada.

Trofejni sportaš zahvalio se svome streljačkom klubu "Augustin Vivoda'' iz Buzeta, Gradu Buzetu i Savezu sportova Istarske županije na podršci.

- Planovi su za sada na čekanju jer koliko mogu iščitati s internetske stranica Hrvatskog streljačkog saveza osoba s invaliditetom, nas nekoliko izbačeni smo trenutno iz državne reprezentacije bez obzira što smo pogodili IPC norme i norme za reprezentaciju. Nadam se da ćemo biti ponovo uvršteni u reprezentaciju nakon postignutih normi na državnom prvenstvu i da će nas pozvati na svjetski kup u Osijeku u rujnu i na Europsko prvenstvo u Beogradu u prosincu. Izbačeni smo iz reprezentacije jer su naši klubovi dali prigovor Savezu u vezi odluke izbornika o izboru sportaša za sudjelovanje na paraolimpijskim igrama prošle godine u Riju, izjavio je Jurada.

Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji

Za Juradu je trenutno najvažnije pogoditi što veći broj krugova i dostići norme koje je postavio IPC Shooting za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Južnoj Koreji. Ostvario bi time svoj sportski i životni san. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter