Prva žena na čelu Interpola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuskinja Mireille Ballestrazzi izabrana je za predsjednicu Interpola i time postala prva žena na čelu ove međunarodne organizacije za policijsku suradnju u njegovoj povijesti, objavio je u petak France 24.

Ballestrazzi (58), koja je na tu poziciju izabrana na općoj skupštini Interpola u četvrtak u Rimu, obnašala je dužnost potpredsjednice Izvršnog odbora Interpola za Europu.

Poznata po svom radu u borbi protiv organiziranog kriminala u Bordeauxu i na Korzici, trenutačno je druga u zapovjednoj liniji u francuskim policijskim snagama.

Interpol, čije je sjedište u francuskom gradu Lyonu, objavio je to povijesno imenovanje na Twitteru.

Govoreći o svom imenovanju francuskim medijima, Ballestrazzi je rekla da je to važan trenutak za Francusku i posebice za žene.

"Naravno da sam sretna što su mi ukazali svoje povjerenje", rekla je ona za francuski radio RTL nakon što je imenovanje službeno objavljeno. "Ponosna sam zbog žena i ponosna sam zbog Francuske."

Ballestrazzi je kazala da je "u potpunosti predana temeljnoj ulozi koju Interpol mora imati u globalnoj policijskoj suradnji".

Francuski ministar unutarnjih poslova Manuel Valls nazvao ju je "sjajnom policajkom, jednom od onih kojima se francuska policija ponosi". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter