Prva vitica Milia Grabrovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Milio Grabrovic iz Juricevog Kala na Barbanštini prvi je put slavio na Gradišcu i to pobjedom na Trci za viticu. Rijec je o takozvanoj generalnoj probi konjanika za 34. Trku na prstenac. Milio je viticu, koju mu je na koplje stavio predsjednik Društva Trka na prstenac Mladen Kancelar, zaslužio s pet punti u tri utrke. Najviše je za pobjedu zaslužna srida, do koje je došao u drugoj utrci na konju Savana. Tridesetjednogodišnji Milio na Trci na prstenac i Trci za viticu natjece se od 2005. godine, a dosad se nije okitio titulom slavodobitnika na niti jednom od ta dva natjecanja.

Na ovogodišnjoj Trci za viticu nastupilo je 14 konjanika, iako je u kvalifikacijama, koje su se održale krajem srpnja, svoj nastup osiguralo njih 16.

Nadmetanje konjanika nastavlja se u nedjelju Trkom na prstenac koja na trkalištu Gradišce pocinje u 17 sati. Ove godine Barban za svoju najvecu manifestaciju ocekuje dolazak predsjednika države Stjepana Mesica i brojnih drugih uzvanika iz svijeta politike i javnog života.


Podijeli: Facebook Twiter