Prva vecer ispunila ocekivanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Malo tko je otišao razocaran s nastupa trenutno najvece svjetske koncertne atrakcije - kanadskog benda Arcade Fire. A ako netko nije bio raspoložen za sjevernoamericku melankoliju bilo je tu koš i još bendova koji su i ove godine INmusic stavili na svjetsku kartu must-visit destinacija.

Kultni srpski garažni rokeri Partibrejkers možda nisu stadionski bend, možda bolje pašu u nekom zadimljenom klubu nego na open-air koncertu, ali ponudeni presjek njihove karijere bio je sat opce kulture.



Cane mozda i jest uzgojio nešto godina i pivske škembice, ali njegova nazalna zajedljivost i dalje je zavodljiva kao i prije 30 godina.

Ipak, ono sto su Arcade Fire po prvi put u Hrvatskoj ponudili okupljenom mnoštvu na Jarunu bila je njihova unikatna verzija ultimativnog koncertnog doživljaja.

Bend koji se u potpunosti daje na stageu, u publici teško da može prizvati ravnodušnost. A ako netko i ne komunicira s njima, od uvodne Ready to Start do završne Wake Up, ni najmanje im ne može zamjeriti ikakvo kalkuliranje.

Mnogi su dakako došli vidjeti i Jamiroquaija, koji u presjeku bogate karijere nije razocarao.(novilist.hr)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter