Prva umaška rotonda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi kružni tok u umaškom naselju Punta na križanju Savudrijske, Kratke i Ulice Polezine pušten je u promet nakon što je položen i drugi sloj asfalta. Investicija Grada Umaga proracun je stajala 5,8 milijuna kuna. Svecano otvorenje prve gradske rotonde ocekuje se sredinom sijecnja.

Izvodaci radova bile su tvrtke Tripolit iz Umaga i Cesta iz Pule, koje su gradevinski dio posla odradile na vrijeme, dakle do sredine prosinca, ali polaganje asfalta bilo je onemoguceno najprije zbog ucestalih kiša, a zatim i zbog preniskih temperatura.

Još valja urediti zelene površine i postaviti ukrase, velike teniske loptice koje ce asocirati na ATP turnir.

Od pocetka listopada, kada su radovi poceli, kompletan promet prema Stella Marisu, Katoru i Savudriji bio je preusmjeren preko Murina s jedne strane, odnosno kroz Komunelu i Puntu duž Šetališta Vladimira Gortana s druge.

Prva faza ovog projekta pocela je proljetos temeljitom rekonstrukcijom Jadranske ulice, žilom kucavicom, narocito ljeti, koja na sebi nosi glavni teret turistickog prometa iz pravca Umaga prema turistickim naseljima i Savudriji. Obje faze zajedno koštaju oko deset milijuna kuna.

U sada okoncanoj drugoj fazi obnovljena je oborinska odvodnja i ostala komunalna infrastruktura te kolnik u Kratkoj ulici na spoju s Jadranskom, dok je Plinara Pula položila cijevi za plinske prikljucke po domacinstvima.


Podijeli: Facebook Twiter