Prva tribanska balinjerada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mještani Tribana su se na dan svog zaštitnika sv. Jurja nekad veselili uz ples. Taj je lijepi nacin druženja, kao u mnogim drugim mjestima, nažalost utihnuo, ali se s nadom da ce ponovno postati interesantan u konobi Triban obitelji Brajko, jednoj od najstarijih na Bujštini, proteklog vikenda uživo sviralo.

Kako Tribanci rado sudjeluju na opatijskoj balinjeradi, slican su dogadaj tim povodom prvi put organizirali u svom mjestu. Veci je broj pilota tristotinjak metara dugom stazom vozio desetak originalnih vozila - karetina iz raznih dijelova Bujštine. Bilo bi njih i više, no vlasnici su odustali od dolaska zbog kišnog vremena. Na nultom izdanju tribanske balinjerade vrijeme nije štopano pa nije bilo ni pobjednika, no publici zbog toga spustovi nisu bili manje zanimljivi.

Pedesetak je biciklista sudjelovalo u zahtjevnoj mountain bike rekreativnoj biciklijadi, atraktivnom 28 kilometara dugom trasom po Gornjoj Bujštini, dok je tribanskim stazama pješacilo 30-ak ljubitelja kretanja u prirodi. Za sve je njih priredena adekvatna okrjepa - fažol i slastice. Organizatori programa za dan sv. Jurja su Mjesni odbor Triban, Grad Buje i bujska Turisticka zajednica.


Podijeli: Facebook Twiter