Prva otkupna Nagrada Lani Sojicevic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zavicajni muzej grada Rovinja, postao je nacas stjecištem kulturnog zbivanja: cak 74 autora odazvala su se pozivu organizatora i prijavili na izložbu. Tako su, kako je rekao viši kustos Muzeja Dario Sošic, neki radovi morali biti odbijeni, odnosno reducirani na jedan izložak po autoru.

Stoga je, i sam posao ocjenjivackog suda, u sastavu Berislav Valušek, Janko Vukmir i Irena Bekic, bio težak. No, da bi se doskocilo bilo kakvim zapletima komisija je, istaknuo je Sošic, ovog puta radila "na crno". Naime, ispod djela nisu postavljeni kartice s imenima i prezimenima autora, pa je žiri mogao uistinu objektivno ocjenjivati kvalitetu djela a ne prepoznatljivost necijeg imena.



Prvu otkupnu Nagradu, u visini od sedam tisuca kuna osvojila je Lana Sojicevic za rad "Just what is it", dok je druga otkupna nagrada (pet tisuca kuna) pripala Matiji Debeljuhu, za fotografiju iz serije "S druge strane ociju".

Pravo na samostalne izložbe slijedece godine, osvojili su Josip Pino Ivancic (Neka moja Istra blista) i Marijan Molnar (Tri rijeci) osvajanjem nagrada Zavicajnog muzeja Rovinj, dok je pocasna Nagrada Grada Rovinja "Batana" ove godine pripala Danilu Ducaku za djelo pod nazivom "Živimo kao da ce sto godina biti mir...". Uz posebnu pohvalu Jasni Šikanji, za rad "Iz ljetopisa IX", dodijeljena je i Nagrada za mladog umjetnika koja je pripala Vjekoslavi Sošic za djelo pod nazivom "Zid".

Ovogodišnju Likovnu koloniju, otvorila je ravnateljica Zavicajnog Muzeja prof. Marija Smolica i a ista ce se moci razgledati do kraja kolovoza. (Zapisala i snimila: N. ORLOVIC RADIC )


Podijeli: Facebook Twiter