Prva nagrada za Petera Kragera

Za svakog ponešto
Za svakog ponešto

Ovogodišnji 7. po redu međunarodni slikarski Ex-tempore natječaj, u organizaciji Turističke zajednice Funtana, održan je prošle subote na Trgu Sv. Bernarda, koji je i ovom prilikom kao uvijek do sada, bio obojan slikarskim platnima sa preko 100-tinjak radova domaćih i stranih autora koji su se prijavili na funtanjanski Ex-tempore. Sudjelovala su ukupno 64 umjetnika iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke, a među njima je bilo i 11 djece. Ukupno je za nagrade konkuriralo 96 radova, te žiri kojeg su činili magistrica likovnih umjetnosti Marina Pacenti, povjesničar umjetnosti Marino Baldinij i direktorica TZ Funtana Ana Milohanović Čehić, nije imao lak posao odlučiti tko su najbolji.

Presudile nijanse

U izboru najboljih presudile su nijanse, a pobjednik 7. funtanjanskog likovnog natječaja je Peter Krager iz Njemačke, koji već dva desetljeća živi u Bujama, sa slikom "Funtana vibrations". Prvo mu je mjesto donijelo 4.000 kuna i samostalnu izložbu u galeriji Zgor murve u Funtani. Drugo mjesto, 3.000 kuna i samostalnu izložbu u galeriji Zgor murve osvojila je s radom "Funtana 2" Silvana Konjevoda iz Rijeke, dok su treća nagrada i iznos od 3.000 kuna pripali Slavici Oplanić iz Novigrada za likovni uradak "Ljetna priča".

U kategoriji najboljih dječjih radova prvu nagradu, odnosno  četiri ulaznice za vodeni park Aquacolors i ulaznice za Dino Park Funtana, osvojila je Greta Šimoković iz Rijeke za rad "Morsko dno". Drugo mjesto osvojila je Alanis Klanac iz Pazina sa slikom "Funtana" dok je treća nagrada pripala Evi Korlević iz Poreča za rad "Luda meduza". Nagrade za djecu osigurali su sponzori, vodeni park Aquacolors i Dino Park Funtana, dok je TZ Funtana svim sudionicima dječjeg dijela natjecanja podijelila pakete sa slatkišima a Dino Park je dodatno osigurao ulaznice za svu djecu sa roditeljima.

Zadovoljni organizatori

- Kao organizatori smo vrlo zadovoljni odazivom i kvalitetom prispjelih radova na ovogodišnji Ex-tempore, zahvaljujući kojemu smo kroz proteklih sedam godina Funtanu pozicionirali i kao poželjnu destinaciju kulturnog turizma, kazala je Ana Milohanović Čehić.

Nakon proglašenja pobjednika brojna publika ostala je uživati u ležernoj atmosferi, kojoj je pridonio odličan izbor glazbe akustičnog Act Positive Dua, kojeg čine pjevač Gordan Gregurović i gitarist Zlatko Crnković, dok je goste kroz cijeli program na nekoliko jezika vodio Tin Modrić. (Slaven BRAJKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter