Prva nagrada Vedranu Šilipetru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ovogodišnjoj likovnoj manifestaciji Ars sacra u Vižinadi prvu je nagradu žirija osvojio Puljanin Vedran Šilipetar za grafiku "Istarsko platno". Drugo mjesto pripalo je Klaudiji Marušic za akvarel "Cipresso", dok je treca nagrada pripala Refiku Saliji Fiku za skulpturicu u žici nazvanoj "Isus". Dobitnici posebne nagrade u vidu izložbe u crkvici Svetog Ivana su Roberto Krajcar i Željko Bobanovic, dok je dobitnik sponzorske nagrade galerije MMI Marino Jugovac za drvenu skulpturu "Kapitel".

Ex tempore Ars Sacra u organizaciji TZ-a Vižinade održava se na šterni na Trgu Vižinada, a ovo je njezina cetvrta edicija koju je ove godine posjetio i procelnik za kulturu Istarske Županije Vladimir Torbica.

- Kada vidim cijenjeni žiri, ali i dobitnika glavne nagrade, uopce ne sumnjam da cete ici dalje dobrim putem, komentirao je Torbica prilikom dodjela glavnih nagrada, dok je dobitnik glavne nagrade Vedran Šilipetar rekao da je njegova grafika u tehnici linoreza aluzija na poznatu relikviju "Torinsko platno", ali s tipicnom istarskom simbolikom (crvena boja poput istarske crljenice) u kojoj dominiraju refleksija i ritam.

- Uvijek me veseli kada struka prepozna kvalitetu mojih radova, posebno ukoliko je rijec o sakralnoj tematici i mistici, koja za mene predstavlja velik izazov, kazao je Šilipetar.

Žiri u sastavu povjesnicarka umjetnosti Lorella Limoncin Toth, akademska slikarica Adrijana Brecevic i profesionalna fotografkinja Miranda Legovic izabrao je tri rada koja, po njihovim rijecima, ipak sadrže sakralnu tematiku i ono duhovno, što je primarna zadaca ove likovne ex tempore manifestacije. Kao i svake godine Ars sacra održava se na dan proslave Svetog Jeronima, zaštitnika opcine Vižinada. (L. BAGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter