Prva nagrada Tei Bicic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Likovna manifestacija Open Riva Art svoju je osmu ediciju zatvorila u nedjelju svecanom dodjelom nagrada na fažanskoj rivi. Prvu je nagradu, otkup djela u vrijednosti od pet tisuca kuna, dobila Tea Bicic, drugu, otkup u vrijednosti tri tisuce kuna Emil Knapic, trecu - dvije tisuce i petsto kuna Roberto Krajcar.

Ove se godine predstavilo cak 157 umjetnika koji su mogli izložiti do dva rada pa je sveukupni broj izloženih djela bio 311, uglavnom likovnih i nešto malo instalacija. Svi natjecatelji dobili su priznanje o sudjelovanju i katalog lanjskog, 7. Open Riva Arta.

Strucni ocjenjivacki žiri cinili su Anita Roncevic, Zlata Tomljenovic, Eros Cakic, Noel Mirkovic i Vasja Ulrich. Posebne pohvale išle su Radoslavu Vujovicu, Terezi Pavlovic, Mariji Curcic i Nikoli Ražovu. Organiziranu samostalnu izložbu u uredu Turisticke zajednice Fažane, zajedno s objavljivanjem kataloga, dobili su Morena Andacic, šticenici Doma "Alfredo Štiglic" iz Pule, Igor Papic, Goranka Supin, Tea Paško Vukojevic, Jasna Mihovilovic i Zoltan Nad.

Nagrade sponzora, hotela Marine, Galerije Milotic i Galerije Albergo od po dvije tisuce kuna dobili su Saša Matjašic, Tomislav Brajnovic i Naser Hamza.

U Fažani se održao i 3. Open Riva Art Junior na kojem je sudjelovalo 44 djece koja su ugljenom crtala na temu "?iga cuva barke". Glavne nagrade - crtaci pribor dobili su Agneza Mihovilovic, Tara Stupar i Lara Pliško. Slatke pakete osvojili su Matija Sokol i Stefano Sabadoš, a nagrade su dobili i najmladi sudionici: Ema i Luka Hudak te Olivia Malbon. Open Riva Art Junior organizirala je Udruga fažanskog umjetnickog kruga i autohtonog suvenira (UFUKAS).


Podijeli: Facebook Twiter