Prva nagrada studentu Andreju Beštaku

(N. O. R.)
(N. O. R.)

Da na mladima Svijet ostaje, ponovno je dokazano na ovogodišnjoj, 50. jubilarnoj izložbi pod vedrim nebom Grisiji, koja  se tradicionalno svake druge nedjelje u kolovozu u organizaciji djelatnika Zavičajnog muzeja Rovinj organizira u istoimenoj starogradskoj ulici.

Dakle prvo mjesto osvojio je student Andrej Beštak, kojemu je uz novčanu nagradu pripao i pršut. No, kako već to kod mladih, a još k tomu i studentu biva, zbog izostanka glavnog aktera, nagrada mu nije direktno i pred publikom uručena. Kako je to, u šali prokomentirao viši kustos Muzeja, Dario Sošić, što se tiče novčane nagrade dobit će je, no za pršut - nema garancije. Drugoplasirani na Grisiji 2016. bio je Tomislav Brajnović, trećeplasirana Jasna Šikanja iz Lovrana (oboje akademski slikari) dok su pravu senzaciju izazvale sestre Ukić, Lucija i Martina, koje su za svoj projekt recikliranih, ali i novih razglednica, bile četvrte pozicionirane. Nagradu "Maistre" osvojio je Dominik Grdić.

Telegrafskim izvješćem ovogodišnja će Grisija ostati upamćena po izostanku ostalih "umjetnina" koje se prodaju u toj ulici tijekom ljeta i izvan trgovina, odnosno po činjenici da se ovog puta uistinu moglo uživati u razgledu slika, skulptura i čini mi se, jednog performansa. No, izostanak odjeće i obuće, Tajvan/Tajland suvenira vratilo je Grisiji prvotni značaj - Ulicu slikara i originalnih umjetnina. Grisija je ponovno, za svoj veliki jubilej, vratila stari sjaj i potvrdila da je jedna od najdugovječnijih izložbi na Mediteranu i to pod nebeskim svodom. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter