Prva nagrada Rijecanki Tei Paškov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvu nagradu na ovogodišnjem ex tempore Castrum sancti Laurentii dobila je rijecka kiparica, slikarica i pedagoginja Tea Paškov Vukojevic. Odlucio je to žiri koji su cinile Tea Bicic, Slavica Marin i Roberta Weissman Nagy. Nagradu od cetiri tisuce kuna osigurala je Opcina Sveti Lovrec, a slikarici ju je urucio nacelnik Silvano Matošovic.

Drugi nagradu od dvije tisuce kuna osigurao je Mladen Milotic, vlasnik pulske Galerije Milotic, a dobila ju je ponovno Rijecanka, Goranka Supin. Obje autorice ove su godine imale samostalne izložbe u galeriji fažanske Turisticke zajednice.

Treca nagrada pripala je Emilu Knapicu, clanu Likovne udruge Porec, za dvije metalne skulpture – bit ce to sedmodnevna samostalna izložba u lovreckoj Galeriji Placa. Ivanu Hrastovcaku, clanu Foto kluba Sveti Lovrec, pripala je posebna pohvala za inspirativnu fotovedutu mjesta.

Ovogodišnji ex tempore okupio je nešto manje slikara nego lanjski, ali radovi nisu zaostajali kvalitetom. Ukupno 37 sudionika, amatera i akademski obrazovanih slikara i slikarica pokazalo je svoje radove na trgu ispred mjesne lože – na metalnoj konstrukciji radovi su bili izloženi od 16 sati do proglašenja najboljih.



Uz ex tempore i cjelodnevnu likovnu radionicu za djecu, u povodu Lovreceve u Galeriji Placa postavljena je i izložba "Godina za nama" 12 slovenskih slikara: Jelka Flis, Metka Erzar, Mira Narobe, Uroš Potocnik, Boris Zaplatil, Jože Šubic, Edko Tutta, Jože Marinc, Klavdij Tutta, Klavdij Palcic, Denis Senegacnik i Rudi Skocir. Izložba se može razgledati do kraja tjedna, nakon cega se vraca u Sloveniju.


Podijeli: Facebook Twiter