Prva nagrada Petru ?akulovicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecanin Petar ?akulovic dobitnik je prve nagrada ovogodišnjeg likovnog natjecaja «Pazin ex tempore» koji je na gradskim prostorima održan minule nedjelje. Njemu je po ocjeni strucnog suda pripala nagrada od tisucu kuna i organizacija samostalne izložbe u 2011. godini u galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin, koje je organiziralo i provelo natjecaj.

Drugu nagradu u iznosu od 800 kuna dobila je Klaudija Marušic iz Trsta, a trecu u iznosu od 500 kuna Adrijana Šuran iz Poreca.



Na ovogodišnjem «Pazinu ex tempore» sudjelovalo je 29 autora koji su u jedan dan napravili i izložili 40 tak radova u raznim tehnikama svojstvenih vlastitom likovnom izricaju. Teme koju su autori obradivali bila je Pazin i okolica, a buduci da su umjetnici stvarali na otvorenom prolaznici su mogli promatrati nastajanje njihovih djela.

Pohvale strucnog suda dobili su Emil Knapic iz Poreca Antonija Celin iz Ike, Mladen Milotic iz Pule, te Denis Nad, takoder iz Pule. Posebna pohvala za djecji rad pripala je Luki Paliski, koji je na «Pazin ex tempore» došao u pratnji slikara djeda Alda Hrvatina.

Izložba radova s ovogodišnjeg «Pazin ex tempore» moci ce se razgledati u Galeriji DLS Pazin od iduceg ponedjeljka.


Podijeli: Facebook Twiter