Prva nagrada Nataši Bezic iz Buja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svom je osmom izdanju slikarski ex tempore s temom "Novigrad, mjesto za sva osjetila?" pronašao novu lokaciju, kojoj je odlicno legao. Park Irme Bencic uz lucicu Mandrac u središtu grada proteklog je vikenda ugostio 60-ak umjetnika i kreativaca iz Hrvatske, Slovenije i Italije koji su ovdje stvarali, a kasnije i izložili svoja ostvarenja, privlaceci pažnju šetaca i prolaznika.

Najuspješnija je medu njima bila Nataša Bezic iz Buja, koja je osvojila prvu nagradu od pet tisuca kuna, koju osigurava Grad Novigrad. Drugoplasiranom Milanu Marinu iz Umaga pripale su cetiri tisuce kuna iz lokalne Turisticke zajednice, koja je i organizator ovog lijepog umjetnickog druženja pokrenutog radi obogacivanja kulturnog života novigradskog podrucja. Treca nagrada, tri tisuce kuna, koju je omogucilo gradsko poduzece Neapolis, otišla je u ruke Nikole Ražova iz Rovinja.

Osim što je proglasilo pobjednike, strucno povjerenstvo u sastavu Ketrin Milicevic Mijošek, Roberto Cimador i Andi Bancic odlucilo je i pohvaliti radove još dvojice sudionika - Puležana Mladena Milotica i Refika Salija Fika iz Poreca. Medu slikama i skulpturama nastalim u posljednje dvije godine na temu "More" za otkupnu nagradu od dvije tisuce kuna sponzora Lagune Novigrad izabrana je ona koju potpisuje Andrea Kršul iz Kostrene. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter