Prva nagrada Mirni Sišul

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slikarski ex tempore u Vodnjanu ovog je vikenda doživio svoje 12. izdanje, u organizaciji Zajednice Talijana Vodnjana, na temu "Pod voltom: život i povijest Vodnjana". Strucni žiri u sastavu povjesnicari umjetnosti Gorka Ostojic Cvajner i Marino Baldini te predstavnik Talijanske unije i Narodnog sveucilišta iz Trsta Furio de Denaro dodijelio je glavne nagrade, koje je donirala Turisticka zajednica grada Vodnjana.

Prvu nagradu u vrijednosti od cetiri tisuce kuna osvojila je Rijecanka Mirna Sišul, druga nagrada u vrijednosti od tri tisuce kuna pripala je Petru Brajnovicu iz Rovinjskog Sela, dok je trecu nagradu u vrijednosti od dvije tisuce kuna osvojila još jedna Rijecanka, Goranka Supin. Nagradu sponzora u iznosu od dvije i pol tisuce kuna osvojila je labinska slikarica Tea Bicic, dok je nagrada galerije Milotic pripala Slobodanu Kokotovicu.

- Drago nam je primijetiti da Vodnjan svake godine doživljava promjene. Zamislite samo da izmedu ovih fasada tece voda, Vodnjan bi izgledao poput male Venecije. Upravo zato nam je drago da vodnjanska kulturna i likovna scena idu uzlaznom putanjom. Izbor ovih radova još jednom ide u prilog toj tvrdnji, kazala je povjesnicarka umjetnosti Gorka Ostojic Cvajner u ulici Forno grande, gdje su bili izloženi svi radovi ovogodišnjih sudionika.

Slikarski ex tempore ovom je prilikom okupio 75 umjetnika s ukupno 112 radova u raznim tehnikama. Valja istaknuti da je strucni žiri u moru radova izabrao one suvremenog izricaja te da ce ovakvim nacinom valorizacije struka zasigurno u buducnosti mijenjati opcu svijest i poglede prema likovnoj umjetnosti u manjim sredinama.


Podijeli: Facebook Twiter