Prva nagrada Edni Jurcan za "Ples nad morem"

Prvonagrađena fotografija Edne Jurcan "Ples nad morem"
Prvonagrađena fotografija Edne Jurcan "Ples nad morem"

Na prošlotjednom međunarodnom sajmu brodske opreme i brodova Pula Boat Fair, proglašeni su i dobitnici nagrada tradicionalnog natječaja digitalne fotografije "Riblje oko", čiji je cilj senzibilizirati posjetitelje sajma za ljepotu bavljenja morem putem umjetničkog fotografskog medija. Naziv ovogodišnje teme bio je "S morem i uz more".

Ocjenjivački sud, koji su činili akademski slikar i kipar Eros Čakić i fotograf Dubravko Kujavec, prvu je nagradu Zlatno riblje oko dodijelio Edni Jurcan za fotografiju "Ples nad morem".

Svoju su odluku obrazložili tematskom originalnošću i fotografskog vještinom ove pulske autorice u njenom prikazu jednostavnog motiva koji simbolički prikazuje element vode i mora u crno bijeloj tehnici. Sponzor ove nagrade u vrijednosti od dvije tisuće kuna je Zajednica tehničke kulture Istarske županije.

Specijalna diploma Riblje oko dodijeljena je autoru Igoru Popoviću za fotografiju "Sea of passing time", za likovni prikaz prolaznosti vremena u jedinstvenom ambijentu koji ističe interakciju ljudi, mora i jedrilica, dok je druga specijalna diploma Riblje oko dodijeljena Katarini Guini za seriju fotografija "Ruzinavi brod", "Dizalica" i "Dječja igra", za jednostavnost u prikazu života s morem i uz more. Riblje oko za najpopularniju fotografiju po odabiru posjetitelja dobio je Valter Zanko. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter