Prva nagrada Draženu Trogrlicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva nagrada Zavicajnog muzeja na ovogodišnjoj skupnoj izložbi rovinjske Likovne kolonije pripala je Draženu Trogrlicu za skulpturu u miješanoj tehnici "Svjetlo Mediterana". Ocjenjivacki sud, u kojem su bili voditeljica novigradske galerije Rigo Ketrin Milicevic Mijošek, voditeljica Gradske galerije Labin Sabina Salomon i profesor na rijeckoj Akademiji likovnih umjetnosti Berislav Valušek, ocijenio je da njegova skulptura tretira volumen, površinu i teksturu kao jednakovrijedne elemente.

Druga nagrada pripala je Hariju Ivancicu za novu sliku u tehnici ulja na platnu iz ciklusa "Zemlje", a treca mladom umjetniku Luki Nreki za sliku u miješanoj tehnici "Delirij svemoci".

Sva tri autora dobila su mogucnost postavljanja samostalne izložbe u maloj galeriji muzeja.

Prva otkupna nagrada pripala je Vlasti Delimar za kolaž "Paves", a druga Jadranku Runjicu za "Crni niz" u miješanoj tehnici.

Pocasnu nagradu Grada Rovinja "Batana" dobio je Karlo Paliska za ciklus radova u miješanoj tehnici "Various time".

Ova izložba predstavlja pravu sliku scene suvremene likovne umjetnosti, ne samo u Istri, vec i u Hrvatskoj. U jednoj se instalaciji Zorana Pavelica našao i naš list. Najaktualnija je pak ona Bojana Šumonje "What has our figt given us" (Što je nama naša borba dala) kombinirana sa svjetlecom "Korupcija" i zvucnom "Anmih rh".


Podijeli: Facebook Twiter