Prva nagrada Biserki Lovnicki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmi slikarski ex tempore u Novigradu je proteklog vikenda usprkos kiši i prohladnom vremenu okupio šezdesetak sudionika iz Istre, Rijeke i okolice, slovenskog primorja i Italije. Novigradska Turisticka zajednica kao organizator, umjesto da odgodi ovaj dogadaj zbog vremenskih nepogoda, odlucila je umjetnike i njihove radove smjestiti u gradsku kino-dvoranu, a neki su izlagali i u parku do nje.

Troclani strucni žiri u sastavu povjesnicarke umjetnosti Lorelle Limoncin Toth i Ketrin Milicevic Mijošek te magistrice vizualnih komunikacija Petre Pocanic, ocijenio je da manji broj prijavljenih nije utjecao na kvalitetu radova kojih je bilo pedesetak u kategoriji ex tempore – nastalih tijekom dana na temu «Novigrad, mjesto za sva osjetila…» i još tridesetak u konkurenciji prethodnih ostvarenja.



Najboljom je proglasio sliku Karlovcanke Biserke Lovnicki, koja povremeno živi u Bujama i cesta je sudionica slikarskih natjecaja u Istri. Prvu nagradu od pet tisuca kuna autorici je u ime Grada Novigrada urucila zamjenica gradonacelnika Sonja Šikanic.

Tereza Pavlovic iz Poreca dobila je drugu nagradu od cetiri tisuce kuna, osiguranu od strane TZ-a, takoder odlukom žirija, ali iz ruku direktorice Vesne Ferenac.

Trecu je pak osvojila Nataša Bezic iz Buja, kojoj je tri tisuce kuna od gradskog poduzeca Neapolis predala Andelka Icin Zugan.



Osim nagradenih radova, koji su postali vlasništvo pokrovitelja nagrada, žiri je pohvalio ostvarenja Tee Paškov Vukojevic i Nikole Ražova.

U kategoriji prethodno nastalih radova, sponzori su sami birali najljepše, nagradivali ih i ujedno otkupljivali s po dvije tisuce kuna. Mladen Milotic iz pulske Galerije Milotic je tako izabrao sliku Tee Paškov Vukojevic, Vilma Jugovac iz novigradske Konobe Cok onu Emine Perkic, dok se Alen Greblo iz Lagune Novigrad odlucio za Antona Hriberšeka.


Podijeli: Facebook Twiter