Prva liga: Umažanke sutra protiv Trešnjevke

Andrea Pavić, kapetanica Umaga (Snimio Milivoj MIJOŠEK/Arhiva)
Andrea Pavić, kapetanica Umaga (Snimio Milivoj MIJOŠEK/Arhiva)

Prva od zanimljivosti vezana za sutrašnji prvenstveni ogled umaških i rukometašica Trešnjevke je da na parketu Stella marisove "kutije šibica" lavice imaju domaću premijeru. Tako je bilo i prošle godine kad su žuto-plave na premijeri izborile prvu pobjedu protiv uvijek neugodnih suparnica.

Novo sučeljavanje sa sobom sigurno nosi nove okolnosti, poradi čega nije pouzdano osvrtati se na ono što je već poodavno arhivirano. Na tragu takvog razmišlja je i kapetanica umaške ekipe.

- Nema obrasca po kojemu možete temeljiti svaki novi susret sa suparnicama, makar se radilo i o stotom međusobnom ogledu. Trešnjevka, dovoljno je spomenuti ime, bez obzira u kojem sastavu igrale - kaže Andrea Pavić. - U deset međusobnih dvoboja upisali smo tu povijesnu pobjedu, a u dva- tri navrata bile smo na pragu iznenađenja. Uvijek bi prevagnuo neki detalj koje renomiranije ekipe znaju iskoristi. Ovo je za nas nova prigoda da popravimo omjer u međusobnim ispitima, zašto ne. Iako su te uvodne utakmice na određen način teške, ne odričemo se mogućnosti da osvojenom bodu u Splitu pridodamo nove. Ovo prvenstvo bi moglo bilo puno zanimljivije i ujednačenije neigranjem Podravke i Lokomotive. Puno je ekipa podjednake kvalitete, zato će trebati marljivo skupljati bodove, koje li sreće po receptu "jedan u gostima, dva doma".

Kroz tjedan se trener Draga Rajić posvetio psihološkoj pripremi i unapređenju igre u pojedinim segmentima, kad nadmoć i bolju prezentaciju treba okruniti pogocima.

Umag i Trešnjevka igraju sutra u 19 sati u sportskoj dvorani Stella maris. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter