Prva liga rukometašica: Zrinski – Umag 30:26

Ana Jajčević (Umag) (M. MIJOŠEK)
Ana Jajčević (Umag) (M. MIJOŠEK)

Po tko zna koji puta su na gostovanju Umažanke bile nadomak bodova, no ispustile su ih ponajprije vlastitim propustima. Gošće su preko Azre Imamović najavile da imaju za cilj pobjedu i povele 5:2, a u 22. minuti je na semaforu pisalo 13:9 za Umažanke. Moglo je vodstvo biti još uvjerljivije da nisu zapucana dva sedmerca.

U deset minuta nastavka ponovno su se "žuto-plave" izborile za uobičajenih tri gola "viška" (18:15) da bi ta prednost "izvjetrila" u pet slijedećih minuta nakon 4:0 serije Čakovčanki. Bilo je to prvo vodstvo domaće ekipe koja je isto uspjela sačuvati do samog kraja. Prava je šteta da ovaj dvoboj Umažanke nisu riješile u svoju korist jer su imale solidnu realizaciju, kolektivnu suradnju što se ne događa često.

Čak je u umaškoj igri zabilježeno 14 asistencija tijekom utakmice. Međutim, slabija igra u obrani sve je to zasjenila i "potragu" za prijeko potrebnim bodovima nastavljaju umaške rukometašice u narednim iskušenjima.

Zrinski - Umag 30:26 (13:14). Sportska dvorana Građevinske škole. Gledatelja 150. Suci: Emanović i Mikić (Štivica).

ZRINSKI: Kozjak (3+0), Ivačić (3+0), P. Posavec 5 (3), Senčar, Glad, S. Posavec 7 (1), Ladić, Balić 5, Resman 1, Horvat 3, Car 1, Benčik, Polak, Gavrić 6, Androić, Maljak 2.   

UMAG: Pavić, Renić, Rajić 3, Vidović 4, Jajčević 5, Čančar, A. Imamović 4, Kovač, Bunić, Gašić 3, Mataija 7 (3).

Sedmerci: Zrinski 5 (4), Umag 5 (3). Isključenja: Zrinski 2 minute, Umag 10 minuta. (Z. G.)


Podijeli: Facebook Twiter