Prva liga rukometašica: Umag - Zelina 22:18


Nikakvo više iznenađenje nisu uspjesi umaških rukometašica nad rivalima koji su najozbiljniji kandidati za čelno mjesto u društvu prvoligašica. Bila je to uistinu rapsodija u "žuto-plavom" nakon onog podviga protiv Samoborki kojim su dale do znanja da nikome neće bez borbe do posljednjeg atoma snage prepustiti bodove.

Od prve do posljednje igračice iz domaćih redova sve su pružile ono što se od njih očekivalo, čak i više od toga. Ipak, uz sjajnu igru domaće obrane ovaj susret je imao svoju junakinju, bila je to umaška "hobotnica" Andrea Pavić koja je zaključala svoja vrata i tako suparnice ostavila na skromnom učinku, kojeg se i sama ekipa gošći ne sjeća.

Ohrabrene pogotkom Jelene Vidović u 21. sekundi "lavice" su pokretljivom igrom u obrani ostavile gošće bez gola pune četiri minute kad je Masnić izjednačila. Potom je Gašić već u prvom naletu asistirala za Žuliček za novo vodstvu koje je Vuković s krila iznova (7') poništila.

Onima koji nisu gledali ovu utakmicu djelovat će nestvarno kad kažemo da igračice Zeline nisu u narednih sedam minuta postigle pogodak, dok su to domaće uspjele u dva navrata. Značajka je to igre "žuto-plave" obrane, posebno vratarke Pavić koja im je "poskidala" sve što je išlo u okvir gola. Nakon prednosti od 4:2 (10'), ekipa trenera Matijevića je u narednih 12 minuta uspjela doći do preokreta (5:4), ali ponajprije zahvaljujući darovanim loptama Umažanki u napadu.

Međutim, poslije minute predaha koju je pozvao trener Rajić domaće su igračice preko raspoložene Žuliček svoju prednost podigle na "plus 2" i zadržale ju do odlaska na odmor.

Obrat u nastavku kakvom se malo tko nadao. Za osam minuta igre svoju prednost "lavice" su oplodile do visokih 14:8, kad je "brifing" zazvao gostujući trener. Pokušale su gošće i približile se na dva gola zaostatka serijom 4:0, no tu završava prijetnja Zelinjanki. Teško će i same vjerovati što im je sve Andrea Pavić obranila (tri zicera Vukovićki, te Pavlovićki i Horvatovoj), da bi se sredinom druge dionice Umažanake vratile na vodstvo od šest golova (18:12), nakon silnih bravura domaće golmanice. Šest dalekometnih golova Jelene Vidović, ali i svaki drugi gol bio je dijelom pobjedničkog mozaika, za umaški pobjednički ples i zajedničko slavlje s publikom.

Utakmica 9. kola. Dvorana Stella Maris. Gledatelja 150. Sutkinje: Jurinec i Majdić (obje Koprivnica).

UMAG: Medved, Žuliček 5, Imamović 1 (1), Hercig, Rajić 3 (1), Matošević 4 (3), Vidović 7, Jajčević 1, Martić, Jerković, Špoljarić, Pavić (21+1), Maras, Gašić 1, Šito.

ZELINA: Sanader (3+0), Ćosić, Žigrović, Livaić 1, Madžarac, Vuković 4, Šandor 2, Pavlović 1, Šerić, Vulić 2, Hajduk, Horvat 1, Masnić 1, Mateša 6 (2).

Sedmerci: Umag 5 (5), Zelina 3 (2). Isključenja: Umag 4, Zelina 4 minute. (M. GAVRAN, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter