Prva liga rukometašica: Umag - Samobor 24:18

Jelena Vidović, Umag (arhiva)
Jelena Vidović, Umag (arhiva)

Iako su zakoračile u šestu prvoligašku sezonu, Umažanke ne pamte pobjedu nad Samoborkama, no ovoga puta su je više nego zaslužile. Istina je da su gošće igrale bez reprezentativke Lovrić te Bazzeo, no s druge strane i "lavice" su nastupile bez jedne od ponajboljih igračica, Ane Jajčević te Ane Tokić.

To ih nije smetalo da na početku već najave dobru predstavu vodstvom od 2:0, što su gošće uspjele pratiti sve do sedme minute (3:3), a u narednih 12 minuta Umažanke čine seriju od 5:0, ostavljajući suparnice bez pogotka za gotovo nevjerojatno vodstvo od 8:3. Bilo je tu još nekoliko brzopletih akcija koje su u silnoj želji trebale biti realizirane, međutim nije ispalo tako.

Da bude povoljnije za domaći sastav, vratarka Pavić je imala seriju uspješnih obrana od čega dva zicera i sedmerac, tako da su unatoč "padu" u igri uspjele očuvati vodstvo od dva pogotka. Gošće su do takvog zaostatka došle zahvaljujući Renati Knježević koja je u nizu postigla tri gola prije odlaska na odmor.

U nastavku je samo prvih desetak minuta bilo neizvjesno, a onda slijedi rezultatsko odmicanje Umažanki, prvo na pet golova (18:13) sredinom nastavka, a onda u samoj završnici čak i na osam, što su Samoborke uspjele ublažiti preko mlade Mateje Balaško. U nastavku je jednako tako uspješnu rolu odigrala domaća vratarka koja je u pojedinim razdobljima jednostavno "zaključala" umaška vrata i tako su "žuto-plave" stigle do povijesne pobjede.

Utakmica 2. kola: Umag - Samobor 24:18 (10:8). Dvorana Stella Maris. Gledatelja 150. Suci: Botinčan i Rupčić (oba Rijeka).

UMAG: Pavić (17+1), Žuliček 1, Imamović 1, Hercig, Rajić 1 (1), Matošević 5 (2), Vidović 8, Martić, Jerković, Medved, Špoljarić 4, Čančar, Maras, Gašić 4, Šito.

SAMOBOR: Pandža (2+0), Radovanić (11+0), Pilić, Ćorković 5, Božić 1, Pasarić, Balaško 3, Makarun, Štrkalj 3, Knježević 3, Šilobod 1, Kozlevec 1, Žepina, Lovrić, Milanović-Litre 1.

Sedmerci: Umag 4 (3), Samobor 3 (0). Isključenja: Umag 6, Samobor 12 minuta. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter