Prva liga rukometašica: Umag - Osijek 31:25

Ana Jajčević postigla je 11 pogodaka (M. MIJOŠEK)
Ana Jajčević postigla je 11 pogodaka (M. MIJOŠEK)

Utakmica 14. kola Prve lige rukometašica: Umag - Osijek 31:25 (17:8). Sportska dvorana Stella maris. Gledatelja 250. Suci: Davor  i Zoran Lončar (oba Varaždin).

UMAG: Jušta (1), Pavić (11+1), Žuliček 2, Imamović 1, Renić, Rajić 1 (1), Matošević  4 (1), Vidović 7, Jajčević 11 (2), Jerković, D. Špoljarić 2, Čančar 1 (1), Maras, Gašić 2, Šito.

OSIJEK: Delić (7), Radovanić (4),Smiljčić 6 (3), Crnov, Lacković 5, Bošnjak 1 (1), Mikulić 3, Crnjac, Miškić 3 (1), Kovač 1, M. Špoljarić 3, Bojčić 2, Damjanović 1

Sedmerci: Umag 5 (5), Osijek 8 (5). Isključenja: Umag 14, Osijek 8 minuta.

Umažanke su bez puno muke u prvom nastupu u novoj godini zabilježile pobjedu. Izostao je otpor kakav se inače očekivao od gošći u prvoj dionici, odnosno na otvaranju utakmice. Početno vodstvo domaće igračice su ostvarile u prvim minutama dvoboja (2:0, 5:1), a nakon devet odigranih minuta na semaforu je pisalo - 7:2.

To nije zadovoljilo domaće igračice, još su nastavile u istom stilu i za 15 narednih minuta udvostručile su prednost (15:5) koju su gošće tek neznatno ublažile do odmora. Novi trener osječkih rukometašica Brezić nije uspio pronaći protuigru za suparnice, odnosno kako zaustaviti ubojiti dvojac u redovima Umažanki, Anu Jajčević i Jelenu Vidović. Za primjereniji ishod nakon prve dionice gošćama je nedostajao doprinos Dore Lacković u polju, te vratarke Lidije Radovanić.

Drugi dio susreta protekao je u mirnijom igri, mlade snage iz domaće ekipe su odmijenile iskusnije suigračice. Osječanke su se trgnule i zaigrale znatno brže i, što je još bitnije, učinkovitije. To im je donijelo primjereniji poraz, makar su od ove utakmice Slavonke očekivale znatno više. Slaba im je utjeha da su nastavak rezultatski riješile u svoju korist, kad su na kraju ostale "praznih ruku".

Bila je to večer Ane Jajčević, što pokazuje da se nakon operacije koljena vraća u staru formu. Jednako tako je vrijedno istaknuti učinak Jelene Vidović koja je u svom stilu, uglavnom s linije od devet metara, sedam puta pogodila mrežu gošći za zasluženu pobjedu domaće ekipe kojoj su i ostale igračice dale svoj obol. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter