Prva liga rukometašica: Umag - Koka 23:17

Umaška vratarka Andrea Pavić bila je najbolja pojedinka susreta (arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
Umaška vratarka Andrea Pavić bila je najbolja pojedinka susreta (arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

Ostvarile su želju umaške rukometašice ovom pobjedom protiv tradicionalno neugodnih Varaždinki, čime su već sad, pet kola prije kraja prvenstva, osigurale miran nastavak sezone. Na vodstvo gošći iz treće minute Umažanke su odgovorile serijom 4:1 i postupno stvarale prednost koja je u 13. minuti iznosila četiri gola (7:3), poslije dvaju pogodaka Ane Tokić i Selene Milošević.

Šest minuta kasnije dohvatile su najveću prednost od sedam pogodaka (10:3) i gošće ostavile sve do 24. minute na takvom učinku.

Vjerojatno se ni same Varaždinke ne sjećaju kad su bile tako neefikasne, što su tek donekle popravile do odlaska na odmor i ublažile zaostatak samo za jedan gol.

Treba reći da je u prvoj dionici domaća vratarka Andrea Pavić nanizala 12 obrana, što se odrazilo i na prednost "žuto-plave" ekipe.

U nastavku su uz seriju uspješnih obrana tradicionalno pouzdane Simone Hajduk gošće spustile zaostatak na četiri gola sredinom poluvremena, da bi u 54. minuti umaška ekipa ponovno imala sedam golova "viška" - 19:12. U tom dijelu susreta nezadrživa je bila Jelena Vidović, koja je postizala pogotke s desetak metara, jednako kao i Suzana Atanasova.

Završetak ovog dvoboja ponovno je bio u znaku umaške vratarke koja je potvrdila epitet najbolje pojedinke utakmice iz koje su bodovi za umašku ekipu doslovce zlata vrijedni.

Utakmica 19. kola: Umag - Koka 23:17 (12:6). Školska dvorana. Gledatelja 500. Sutkinje: Pahor i Trbović (obje Rijeka).

UMAG: Pavić (21+0), Žuliček, S. Imamović, Milošević 4, Atanasova 3, Raić 4, Mataija 1, Vidović 6, Martić, Jerković, Medved, Špoljarić 2, Čorković, Maras 1 (1), Gašić, Tokić 2.

KOKA: Hajduk (14+0), Horvat 7, Domjan 2, El. Halili, Kocijan, Marković, Gorupić, Tomašek 2, Ed. Halili, Antolić, Dežić 5 (1), Haček, Zvonar 1.

Sedmerci: Umag 1 (1), Koka 1 (1). Isključenja: Umag 4 minute. (Z. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter