Prva liga rukometašica: Umag – Koka 22:19

Ana Jajčević (M. MIJOŠEK)
Ana Jajčević (M. MIJOŠEK)

Sportska dvorana Stella maris. Gledatelja 150. Suci: Lušić i Uglik (oba Vinkovci).

UMAG: Pavić (17+1), Selar, Renić, Rajić 2, Mataija 5, Vidović 3, Jajčević 6 (2), Čančar, Nushi, Špoljarić, Kovač, Vojić, Gašić 4, A. Imamović 2, Bunić, Popović.

KOKA: Dominić, Golubić (15+3), Jalušić 2, Varšić, Poljak 3, Jambriško, Babić 2, Vrček, Vujević, Furjan, Bajalić, Tomić 8 (2), Zadravec 2, Domjan 2.

Sedmerci: Umag 5 (2), Koka 3 (2). Isključenja: Umag 2 minute, Koka 4 minute.

Novu, treću pobjedu u nizu izborile su umaške rukometašice i tako znatno popravile svoju poziciju na prvenstvenoj ljestvici.

Bilježimo neobičan početak susreta u kojem domaće u 2. minuti dolaze do vodstva, a u istoj je Golubić obranila sedmerac Ane Jajčević. Taj je rezultat na semaforu svijetlio do kraja osme minute. U narednoj je Tomić izjednačila, da bi nekoliko sekundi kasnije Jajčević skinula 'paučinu' iz lijevog gornjeg kuta Janje Golubić.

U prvoj četvrtini gošće su uspijevale sustizati vodstvo domaćih (4:4), a nakon toga slijedi 4:0 serija Umažanki u tri minute. Dva puta je pogodila Mataija, te Gašić i Rajić koja je osim toga imala i dvije asistencije. U jednakom vremenskom razdoblju su i gošće preko najzapaženije Josipe Tomić smanjile na 8:7. Ponovno je Golubić zaustavila sedmerac Tene Mataije da bi poslije izjednačenja (9:9) u 26. minuti Zadravec donijela prvu prednost. Takav rezultatski odnos ostao do odlaska na odmor.

Na početku drugog poluvremena Imamović i Vidović pogađaju za preokret (13:12) koji je kratko trajao. Da prednost "žuto-plavih" nije bila i veća zaslužna je Janja Golubić s četiri obrane u nizu i (treći) zaustavljeni sedmerac. To je ohrabrilo gošće koje su u vodstvu (17:15) preko Jalušić i Poljak. Uz obrane Pavić i golove Jajčević, Mataije i Rajić domaće imaju 18:17, deset minuta prije kraja. Kako obrane odlično djeluju malo je pogodaka.

No, u završnici je koncentracija ipak popustila posebice kod gošći koje su brzopleto zaključivale napade, Uz to im je Pavić štošta obranila čime je pridonijela da Umažanke dođu do treće pobjede u nizu. U tom dijelu vidjeli nekoliko 'topova' Jajčević na asistencije Imamović nakon nekoliko ukradenih lopti, te sjajnih proigravanja Mataije za Gašić na crti, za početak slavlja.

Uzdignutih su ruku Umažanke dočekale kraj susreta, nagrađene pljeskom prisutne publike. (Z. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter