Prva liga rukometašica: Trešnjevka – Umag 25:20

Najučinkovitija iz redova Umaga Ana Rajić (M. MIJOŠEK)
Najučinkovitija iz redova Umaga Ana Rajić (M. MIJOŠEK)

Sportska dvorana na Trešnjevci. Gledatelja 150. Sutkinje: Katja Pleše (Osijek) i Melita Posavac (Virovitica).

TREŠNJEVKA: Jug, Golubić (24+0), Zovko 4 (1), Mihovilović 1, Toth 2, Puljić 1, Bušić, Gašparović, Komljenović 5, Blažek, Kajfež 5, Jukopila 4 (1), Stojanov, Mrmić 3.

UMAG: Medved, Pavić (11+1), Žuliček 2, Hercig, Rajić 7 (3), Matošević, Vidović 4, Martić,  Jajčević 4 (2), Špoljarić 2, Maras, Gašić 1.

Sedmerci: Trešnjevka 3 (2), Umag 5 (5). Isključenja: Trešnjevka 2 minute, Umag 6 minuta. 

Domaće su rukometašice lakše od nego su mislile došle do ove pobjede. Sam početak dao je naslutiti kome će pripasti bodovi jer u su devetoj minuti "zelene" imale 5:0 vodstvo do kojeg su došle iz osam napada.

Prvi pogodak za gošće postigla je najučinkovitija iz redova gošći Ana Rajić. Sredinom prve dionice Umažanke su popravile dojam (7:4) poslije golova Jelene Vidović, ali su ona i njene suigračice i dalje imale problema s realizacijom što ilustrira podatak o 14 ispucanih lopti za četiri lopte u mreži Janje Golubić.

Domaća je vratarka u prvom poluvremenu imala 12 obrana, a istovjetan joj je bio učinak i u nastavku. Na početku druge dionice gošćama se ukazala prigoda da napokon sustignu stalni zaostatak pri rezultatu 15:12, u 36. minuti. No tri napada su završila bez realizacije.

Serijom od 6:1 "zelene" odmiču na nedostižnih 21:14, u 45. minuti i do kraja pod dirigentskom palicom iskusne Nine Jukopile kontroliraju događanja na parketu za rutinsku pobjedu. Vratarku Golubić kao rijetko kada "proslavile" su gostujuće igračice. (Z. G.)


Podijeli: Facebook Twiter