Prva liga rukometašica: Trešnjevka – Umag 23:29

Azra Imamović (M. MIJOŠEK)
Azra Imamović (M. MIJOŠEK)

Trešnjevka – Umag 23:29 (14:13). Sportska dvorana Kutija šibica. Gledatelja 150. Suci: Duspara i Rović (oba Velika Gorica).

TREŠNJEVKA: Karaula, Delić, Andrijašević (13+0), Čagalj 1, Kajfeš 4, Prkačin 2, Šimara 1, Komljenović Blažek 6 (2), Toth 7 (2), Stojanov 1, Lekić, Dičak 1. 

UMAG: Pavić (13+0), Renić, Rajić 2, Mataija 2, Vidović 4, Jajčević 9 (4), Nushi, Kovač, Vojić 2, Gašić, A. Imamović 10, Bunić. 

Sedmerci: Trešnjevka 4 (4), Umag 4 (4). Isključenja: Trešnjevka 2 minute, Umag 2 minute.

Kako se moglo i očekivati, vodila se žestoka "bitka" za bodove, o čemu svjedoči i rezultat sve do same završnice. Točnije do šest posljednjih minuta susreta kada su Umažanke "ubacile" u brzinu više i minimalnu prednost (24:23) serijom 5:0 pretvorile u zasluženi trijumf.

Četvrta je to pobjeda "lavica" u nizu tako da su "zacementirale" šesto, a moguće i peto mjesto na ljestvici do nastavka prvenstva.

Od početka su domaće igračice uglavnom imale gol-dva prednosti, a gošće bi to sustizale i izjednačavale rezultat. Vodstvo Trešnjevčanki iz devete minute (5:4) gošće su za tri naredne minute anulirale i došle do svoje prve prednosti 7:5, poslije mini-serije golova A. Imamović, Mataije i Vidović. Brzo je uslijedilo novo poravnanje, potom novo vodstvo Umažanki, ali i najveće domaće ekipe 11:8 iz 21. minute. Iznova su gošće stigle do minimalnog zaostataka, ali ne i izjednačenja prije odlaska na odmor.  

Prva polovica druge dionice protekla je u igri gol za gol, pri čemu su se ekipe izmjenjivale u uobičajenom vodstvu od gol-dva. Ulazeći u deset zadnjih minuta Umažanke su "najavile" da su došle po bodove (22:19) no ni tada se "zelene" nisu predavale. Značajan doprinos u tome bio je učinak vratarke Andrijašević koja je rezultat "držala" neizvjesnim još nekoliko minuta. Minimalan zaostatak (23:24) imale su domaće u 54. minuti , no tada slijedi "predaja", dok su "žuto-plave" pet puta pogodile mrežu. Presudili su kvaliteta i iskustvo Umažanki koje su u svom sastavu imale veoma raspoloženu i učinkovitu Azru Imamović koja je od 12 pokušaja deset puta zatresla mrežu suparnica i to sve iz igre. (Z. G.)


Podijeli: Facebook Twiter