Prva liga rukometašica: Podravka Vegeta – Umag 32:18

Najefikasnija Umažanka Jelena Vidović (M. MIJOŠEK)
Najefikasnija Umažanka Jelena Vidović (M. MIJOŠEK)

Susret 7. kola Prve lige: Podravka Vegeta – Umag 32:18 (17:10). Sportska dvorana Fran Galović. Gledatelja: 500. Suci: Magić i Špiranec (oba Trnovec Bartolovečki).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (6+0), Kapitanović (12+1), Milenković (3), Nikšić 4, Dežić 2, Karlovčan 3, Senvald, Krsnik 7, Milošević 3, Džono 3, Nemaškalo 3 (1), Mrđen 1 (1), Papac 1 (1), Dragišić 1, Vidak, Franković 4. 

UMAG: Pavić (7+0), Renić 1 (1), S. Imamović, Vidović 5, Jajčević 3, Šito 1, Mataija 1, Kovač 2, Bunić 1, Gašić 2, A. Imamović 2.

Sedmerci: Podravka V. 3 (3), Umag 2 (1). Isključenja: Podravka V. 6 minuta.

Punih dvadeset minuta veoma dobro su se držale umaške rukometašice protiv vodećih Koprivničanki. Bile su u stalnoj, istina minimalnoj rezultatskoj prednosti sve do 9. minute, a onda su u dva naredna napada domaće igračice uspjele doći do prvog vodstva (6:5). Za obrat su se pobrinule Gašić i Jajčević i održavale pozitivan rezultat do 10:9, nakon 19. minuta igre.

Od tada su Milošević, Džono, Nemaškalo i Nikšić s po dva gola u potpunosti rezultat upravile u svoju korist. Takvoj seriji su pridonijele i obrane reprezentativke Kapitanović i Milenković, a u nekoliko slučajeva lopte Umažanki su pogađale okvir gola umjesto mreže. I to je utjecalo da su domaće igračice otišle na odmor sa sedam golova prednosti.

Za pet minuta nastavka bilo je već "plus 10" za domaću ekipu (20:10), a do sredine drugog poluvremena i 12 golova razlike. Uz to što su Koprivničanke bile nemilosrdne, posebice Dora Krsnik u napadu, Ivana Kapitanović je branila "sve živo" i s osam obrana suigračicama olakšala put do uvjerljive pobjede. U posljednjoj četvrtini mlade igračice umaške ekipe su upisale svoje golove protiv aktualnih prvakinja i na kraju su gošće izborile pristojan poraz. (Z. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter