Prva liga rukometašica: Koka - Umag 28:28

POGODILA BOD - Kornelija Gašić (M. MIJOŠEK)
POGODILA BOD - Kornelija Gašić (M. MIJOŠEK)

Utakmica 21. kola Prve lige rukometašica: Koka - Umag 28:28 (16:14). Gradska sportska dvorana Arena. Gledatelja 250. Sutkinje: Jurinec i Vajdić (obje Koprivnica).

KOKA: Dominić, Golubić (19+0), Jalušić 1, Pavlović, El. Halili 4, Varšić, Ed. Halili, Vrček, Bešenić, Domjan 3, Tomašek 2, L. Kalaus 4, Dežić 8 (2), Kovačić, Zadravec 6, Pongrac.

UMAG: Pavić (14+0), S. Imamović, Janković 3, Mataija 4, Vidović 6, Jajčević 9 (1), Šito, Havić 2, Gašić 2, Žuliček 2.

Sedmerci: Koka 3 (2), Umag 1 (1). Isključenja: Koka 6, Umag 4 minute.

Poslije izjednačene igre i rezultata u prvih šest minuta (3:3) domaće stvaraju prednost od 6:3 pet minuta kasnije. Takvu, odnosno prednost od tri, četiri gola imale su sve do 21. minute kad su se gošće približile na gol zaostatka (11:10), a u pet minuta poslije Umažanke su uspjele stići do izjednačenja (13:13). Ipak su za nastavak igračice Koke uspjele priskrbiti si vodstvo od dva gola. Držale su takav odmak domaće igračice sve do sredine drugog poluvremena, kad gostujuće igračice preko raspoloženih Ane Jajčević i Jelene Vidović uz sigurnu igru u obrani, uspijevaju uloviti "korak" sa suparnicama i u 57. Minuti izjednačiti na 27:27. Postigla je mlada reprezentativka Zadravec u nastavku svoj šesti gol za novu prednost, no u istoj, 28. minuti izjednačila je Kornelija Gašić što se pokazalo i konačnim ishodom. Junakinja susreta u domaćoj ekipi je bila Janja Golubić koja je svojim odličnim obranama Varaždinke spasila od poraza.

Ima li se u vidu da su Umažanke "prepolovljene" putovale na ovu utakmicu, čak i bez trenera Dragana Rajića koji je u krevetu, ovo je uspjeh vrijedan pobjede koji su "novi" trener Vujić i igračice namijenile svima onima koji su izostali s ovog dvoboja. (Z. G.)


Podijeli: Facebook Twiter