Prva liga odbojkašica: Istarski derbi na otvaranju

Puljanka Martina Račić i tehničarka Poreča Marcella Šaini (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Puljanka Martina Račić i tehničarka Poreča Marcella Šaini (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

U zagrebačkom sjedištu Hrvatskog odbojkaškog saveza održan je ždrijeb nove sezone prvenstava Prve A lige odbojkašica i odbojkaša, koje će se u prvom dijelu natjecanja igrati u po dvije jakosne skupine, a koji je već u prvom kolu prve jakosne skupine odbojkašica donio istarski derbi.

U Puli će se naime 6. ili 7. listopada sastati OTP banka i Poreč. Nakon što i u drugom kolu (13. i 14. listopada) budu ponovno gostovale, ovoga puta u Velikoj Gorici kod Azene, Porečanke će prvu domaću utakmicu odigrati tek u trećem kolu (20. i 21. listopada) kad će ugostiti Mladost.

Što se tiče prve jakosne skupine Prve A lige odbojkaša, u njoj će se natjecati svih osam predviđenih klubova uključujući i "interligaša" Marinu Kaštela, a odbojkaši Rovinja u prvom će kolu 6. ili 7. listopada ugostiti zagrebačku Mladost, dok će u drugom kolu na gostovanje u Osijek kod Murse. (Kristijan KLARIĆ)

U Kupu Kaštela DC - OTP banka

Prije početka nove prvenstvene sezone odigrat će se i utakmice prvoga kola Kupa Hrvatske prve utakmice kojega su na programu 29. ili 30. rujna, a uzvrati 3. listopada. Kod odbojkašica OTP banka igra s Kaštelom DC prvi susret na gostovanju, a uzvrat u Puli, dok Poreč još čeka ime suparnika koji će mu biti pobjednik kupa istarsko-primorske regije kod kojeg će prvo također gostovati. Kod odbojkaša Rovinj također još iščekuje ime suparnika koji će mu biti pobjednik Kupa Dalmacije kod kojeg će također prvo gostovati.


Podijeli: Facebook Twiter