Prva liga odbojkaša: Rovinj - Centrometal 3:1

Marko Ilić (M. MIJOŠEK)
Marko Ilić (M. MIJOŠEK)

Derbi dvije podjednake ekipe pripao je domaćim odbojkašima koji su teže od očekivanja uzvratili gostima za poraz na startu sezone u Nedelišću. Nakon 3:3 u prvom setu na serviranje mladog Ilića i čvrstom igrom u bloku Demirovića domaćin dolazi do pet poena prednosti. Na serviranje Posavca i dobrom igrom u bloku gosti se uspijevaju približiti Rovinjcima, ali nedovoljno da dođu do poravnanja.

Igrači Rovinja ništa ne puštaju slučaju, već dobrim prijemom odlaze na 16:10 i 19:12, što je bio znak da domaćin dobiva set. Dosta izjednačeno ekipe su krenule u drugi set uz igru koju diktiraju Rovinjci s dva poena prednosti. Preciznim servama Zolote domaćin dolazi u vodstvo 11:8, ali gosti preko Kovača i Vinceka poravnavaju rezultat na 13:13. Dosta vremena igralo se poen za poen kad gosti uspijevaju prvi puta doći u vodstvo 19:17, ali još je jednom mladi raspoloženi Ilić svojim servama unio dosta pomutnje u gostujuće redove za dva poena viška.

Dobro uigrani gosti ne dozvoljavaju igračima Rovinja u trećem setu da se razmašu i poslije 5:5 igrači Centrometala dolaze u prednost od dva poena razlike. Postava Rovinja Demirović, Zolota, Venier, Ilić i Kepčija te libero Hrelja dozvoljavaju gostima vodstvo od 10:6 i 14:8 kad gosti smanjuju ukupni rezultat.

Ipak iznenađenje se nije dogodilo, konačno su u posljednjem setu rovinjski odbojkaši pokazali svoje pravo lice i poslije 8:5 i 20:15 dozvolili protivniku da dođe do poravnanja 23:23, ali nedovoljno da preokrenu rezultat. Junak ove zanimljive derbi utakmice bio je mladi kadet domaćina Marko Ilić.

Utakmica 6. kola Prve lige odbojkaša: Rovinj - Centrometal 3:1 (25:17, 26:24, 20:25, 25:23). Dvorana Gimnasium. Gledatelja 250. Suci: Brlas i Stipaničev (oboje Rijeka).

ROVINJ: Poropat, Brajković, Venier, Preden, Demirović, Kuhar, Zagolin, Ilić, Hrelja (L), Peršić (L), Zolota, Kepčija.

CENTROMETAL: Kovač, Čačković, David, Gotal, Vincek, Petran (L), Novak, Kocijan, Posavec, Kurteš, Vabec. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter