Prva izložba Samante Lukšić "I ja to mogu"

Radovi Samante Lukšić
Radovi Samante Lukšić

U Likovnoj galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin, povodom Dana osoba s invaliditetom otvorena je osobita umjetnička izložba 31-godišnje Samante Lukšić iz Jurani na Pićanštini pod naslovom "I ja to mogu".

- Hvala što ste omogućili ovu izložbu, posebno mi je drago što sam mogla doći, kazala je na samom otvorenju autorica puna pozitivnog duha koja od rođenja živi s cerebralnom paralizom posebno zahvalivši žminjskom organizatoru izložbi Fabiju Dusmanu.

Izložba se sastoji od niza vrlo zanimljivih umjetničkih slika ostvarenih u suradnji s asistentima, zatim raznolikih i maštovitih keramičkih suvenira, članaka iz Glasa Istre o Samantinim sportskim i umjetničkim postignućima, njenih reprezentativnih dresova, nebrojenih osvojenih medalja i pehara, specijalnih boća kojima osvaja turnire te veselih fotografija.

- Svi se mi možemo ugledat u Samantu, jer ono što ona daje nama su iznimne pozitivne vibracije. Tako i svi mi svaku nedaću koja dođe trebamo kao takvu prihvatiti, s mišlju ako je ona to mogla zašto ne bi i ja. Zahvala treba ići svakako roditeljima, kazala je na otvorenju predsjednica DLS-a Nada Putinja, a Samanti je uručen buket crvenog cvijeća.

- Od rođenja boravi nekoliko puta tjedno u centru za rehabilitaciju na Verudi gdje su od početka održavali likovne radionice. Zbog spazma, grčenja mišića, ona slika po platnu i onda se slike realiziraju uz pomoć mentora, kazala je majka Nives Lukšić dodavši da je autorica prvi puta sudjelovala na kolektivnoj izložbi "Žminjski kreativci", dok joj je ovo prva samostalna izložba.

Također je istaknula da Samanta toliko učestalo poklanja vlastite slike, naročito u humanitarne svrhe, da su čak imali manjih poteškoća prilikom pronalaženja njenih likovnih radova za ovu izložbu. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter