Prva HNL: Zadar - Istra 1961 3:2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nevjerojatnu utakmicu na Stanovima odigrali su danas Zadar i Istra 1961 u susretu 26. kola Prve HNL. Odavno gledatelji nisu vidjeli ovako sadržajnu utakmicu punu preokreta.

Na koncu su puno više sreće imali domaćini koji su nakon blijedih 45 minuta bili već "sahranjeni", da bi u nastavku odigrali punim gasom i iskoristili nevjerojatnu dozu nesreće, čak četiri ozljede "zeleno-žutih", da pobijede 3:2.

Tako su pulski nogometaši doživjeli prvi proljetni poraz, iako su u prvom poluvremenu bili potpuni gospodari na travnjaku. Nažalost, dopustili su u nastavku domaćinu da se "digne" i svojim mu pogreškama, uz ozljede, darivali pobjedu. Šteta, jer nakon niza od sedam bodova iz tri susreta, Puljani su mogli nastaviti uspješnu seriju.

Po lijepom sunčanom vremenu na igralištu na Stanovima trener Pamić je izveo najavljenu jedanaestorku napadajući u rasporedu 3-5-2 s Križmanom koji se s desnog krila uvlačio u sredinu ostavljajući prostor za Sušića, s Milićem lijevo i Aganovićem iza Roce.

Zahvaljujući "domaćoj atmosferi" koju su stvorili raspjevani Demoni, "zeleno-žuti" su vrlo brzo zagospodarili travnjakom potisnuvši Zadrane na njihovu polovicu. Samopouzdanje pulskih igrača, koje je nakon "četvorke" u Osijeku naraslo poput hrvatskih rijeka, ogledalo se i na zadarskom travnjaku. Mirna igra u središnjici ton kojoj su davali Obšivač i Blagojević vrlo se brzo pretvarala u opasnost po Gluića.

Prvi je, već po običaju, zaprijetio raspoloženi Goran Roce. Pokušaj glavom završio mu je pored gola, pokušaj desnom nogom obranio je Gluić, ali kad je prvi puta dobio loptu na svoju ubitačnu ljevicu - pulski su mu igrači poletjeli u zagrljaj. Bilo je to u 23. minuti. Treća sreća i deseti gol raspucanog Žminjca u ovom prvenstvu. Njegovoj sezoni karijere.

No, velike zasluge za užitak gledanja na semafor idu i Juri Obšivaču koji je poslao "loptu s očima". Domaćini su Prskalu prijetili jedino po desnoj strani gdje je neugodni Gržan "mučio" Woona, ali ili su domaćini bili neprecizni u završnici, ili je Prskalo bio priseban. Tako se na odmor otišlo sa zasluženim vodstvom pulskih nogometaša koji su se i treći put u nizu na Stanovima predstavili u odličnom izdanju.

Domaćini su pak imali previše netočnih dodavanja na sredini terena u prvih 45 minuta da bi zabrinuli trenera Pamića.

Nezadovoljni trener domaćih Milin u nastavku je odmah posegnuo za dvjema zamjenama, dok je Pamić morao prinudno na teren uvesti Bačelić Grgića, jer je Čagalj pred sam start nastavka iznenada ostao sjediti na zemlji. Izgleda da mu je pozlilo, jer je fizioterapeut Marjanović dao znak da stoper ne može nastaviti susret. Obšivač je tako povučen na stopersku poziciju, a Šibenčanin je ušao na njegovo mjesto.

Zadrani su krenuli puno jače i vrlo brzo izjednačili preko Perice koji je "zahvalio" Puljanima na gledanju. Rani gol i dvije izmjene promijenile su krvnu sliku domaćih koji su zaigrali puno agresivnije, obarajući Puljane na travnjak poput čunjeva.

Srećom, sveprisutni sudac Pejin to je sankcionirao, pa su Zadrani u deset minuta dobili već tri žuta kartona. Pegula s Čagljem kao da nije bila dovoljna, nakon desetak minuta nastavka zamjenu je zatražio i Aganović. Sve to usmjerilo je susret na mlin domaćih i ubrzo su i poveli.

Perica je neočekivanim udarcem još jednom matirao Prskala za rezultatski preokret koji je samo bio logičan slijed zbivanja na travnjaku. No, Puljani su odbili izvjesiti "bijelu zastavu" i reprizirali akciju kod prvog gola. Samo što su ovom prilikom sudionici bili drugi, Hadžić kao asistent i Milić kao strijelac. No, epilog je bio isti, lopta u zadarskoj mreži.

Za razliku od pulske dominacije u prvih 45 minuta, u nastavku se igralo obostrano otvoreno, pa su se prilike redale na obje strane, iako je Prskalo imao puno više posla. Dodatni problem Pamiću donijela je i ozljeda Roce, pa je Paminjo morao već do 66. minute obaviti sve tri zamjene. Novi šok za Puljane uslijedio je u 76. minuti kad je Ivančić iskoristio poklon Prskala za novo vodstvo, a potom je Gluić obranio udarac s bijele točke Bačelić Grgiću.

Da nesreća ne dolazi sama pokazalo se minutu kasnije kad je zbog ozljede teren morao napustiti i Sušić, pa su Puljani posljednjih deset minuta igrali s igračem manje.

Susret 26. kola Prve HNL: Zadar - Istra 1961 3:2 (0:1). Stadion Stanovi. Gledatelja 1.300. Sudac Tihomir Pejin (D. Miholjac) - 6,5. Pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Pataki (Đakovo). Strijelci: 0:1 Roce (23'), 1:1 Perica (50'), 2:1 Perica (60'), 2:2 Milić (64'), 3:2 Ivančić (76'). Žuti kartoni: Sarić, Surać, Vasilj, Banović, Ivančić (Zadar), Prelčec (Istra 1961).

ZADAR: Gluić, Sarić, Jerbić, Prahić, Ljubović, Begonja, Banović, Gržan (od 70. Ivančić), Mršić (od 46. Surać), Heister (od 46. Vasilj), Perica.

ISTRA 1961: Prskalo, Sušić, Čagalj (od 46. Bačelić Grgić), Budicin, Woon, Aganović (od 56. Hadžić), Obšivač, Blagojević, Milić, Križman, Roce (od 66. Prelčec). (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter