Prva HNL: Slaven Belupo - Istra 1961 2:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 28. kola Prve HNL Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Istru 1961 2:0 (1:0). Dvostruki strijelac za domaćine bio je Ejupi, koji je najprije poentirao u 20. minuti, a u 51. je bio uspješan realizator kaznenog udarca.

Velik ispit mogućnosti, još veća potreba za bodovima. Nije bilo lako nogometašima Istre 1961 igrati u Koprivnici gdje su si porazom od 2:0 nastavili otežavati borbu za prvoligaški ostanak. Suprotno je ozračje zavladalo kod domaćina koji si je s dva gola Muzafera Ejupija ucrtao put prema mirnoj završnici sezone. Slaven je sad na ''plus osam'' od Istre 1961, koja za Osijekom i zonom spasa zaostaje pet bodova.

Najlakše bi bilo reći da su ''zeleno-žuti'' podlegli pritisku, ali naprotiv, samouvjereno su ušli u susret odajući dojam da vjeruju kako izvedbe iz posljednjih nekoliko kola, u kojima su se potukli s jačima, mogu postati konstanta. Presjeklo ih je, međutim, vodstvo Slavena u 20. minuti, nakon prvog gola Ejupija stišao se napadački gard Puljana i više nije na pravi način zaživio, pa je samim time izostala i prilika za povratak. U prosječnosti ostatka utakmice u potpunosti ih je dotukao kazneni udarac iz 50. minute, sudac Matoc oglasio se nakon kontakta lopte i Jurkićeve nadlaktice, nije u prvom dijelu nakon duela Heistera i Parackog u domaćem kaznenom prostoru. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter