Prva HNL: Pobjede Dinama i Rijeke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 14. kola Prve HNL Dinamo je na stadionu Maksimir bez većih problema pobijedio Hrvatski dragovoljac 4-1 izjednačivši se s Hajdukom na vrhu ljestvice.

Dinamo je već nakon osam minuta vodio 2-0 golovima Soudanija (4) i Fernandesa (8), a kada je Brozović u 54. minuti povisio na 3-0 priči je bio kraj. Do konca utakmice 'modri' su postigli još jedan gol, a strijelac je bio Čop (75), dok je za Hrvatski dragovoljac zabio Bačelić-Grgić iz jedanaesterca u 66. minuti.

Isti igrač je u sudačkoj nadoknadi mogao zabiti još jedan pogodak, no promašio je kazneni udarac, točnije njegov udarac je obranio Zelenika. Jedanaesterac je skrivio Šimunović koji je za svoj start dobio crveni karton. Dinamo je ovom pobjedom dostigao Hajduk i sada obje momčadi imaju po 30 bodova. Rijeka je druga sa četiri boda manje, no Rijeka ima i susret manje.

U susretu 14. kola Prve HNL Rijeka je kao gost pobijedila Osijek sa 3-1 (1-0). Strijelci: 0-1 Kvržić (29), 0-2 Kramarić (64), 1-2 Novaković (66), 1-3 Močinić (79). Pred 1.500 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Zebec iz Varaždina. Ovom pobjedom treća Rijeka se ponovno primakla na samo bod zaostatka za Hajdukom i Dinamom, dok je Osijek i dalje posljednji sa samo sedam bodova, koliko ima i deveti Hrvatski dragovoljac. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter