Prva HNL: Osijek - Istra 1961 0:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istra 1961 opet je ugasila svjetlo u Gradskom vrtu i pokvarila trenerski debi Tomislavu Rukavini. Puljani su treći put zaredom slavili na osječkom stadionu, iako ovoga puta nisu morali pružiti posebno kvalitetnu igru. Veći dio susreta Puljani su proveli u svojoj trećini terena, prijetili su rijetko, ali su dočekali jedan poklon Osječana i spremno ga pretvorili u tri boda.

Osijek je u prvom dijelu još i bio opasan, ali tada je ga je zaustavio raspoloženi vratar Igor Lovrić, a u nastavku su se "bijelo-plavi" doslovce utopili u vlastitoj nemoći i bezidejnosti. Tim porazom ionako komplicirana situacija za Osječane postala je još teža.

Prvih 45 minuta može se opisati u jednoj rečenici. Osijek je igrao i promašivao svoje prilike, točnije sve ih je obranio raspoloženi vratar Puljana Igor Lovrić, a gosti su u završnici poluvremena svoju jedinu priliku pretvorili u pogodak. I na odmor otišli s minimalnom prednošću. Osijek je uspio "pripitomiti" agresiju Puljana, ali iz toga nije znao izvući korist.

Do prvih pravih uzbuđenja trebalo je pričekati 15-ak minuta. Kako će biti teška prepreka Osječanima, Lovrić je pokazao već u 13. minuti kad je slobodni udarac s 20-ak metara dobro izveo Vitaić, tukao je preko "živog zida" u donji desni kut, ali se vratar Istre 1961 ispružio i otklonio opasnost. U nastavku akcije pokušao je udarcem i Dugandžić, ali je Lovrić i taj put bio na mjestu. Osijek je vladao travnjakom, ali obrana Puljana bila je vrlo organizirana i uspješno je zaustavljala sve pokušaje relativno daleko od svojih vrata, a i ono malo što je "bijelo-plavima" uspjelo proći, zapinjalo je kod Lovrića. Tako je u 31. minuti Mišić ukrao loptu obrambenim igračima Istre 1961, ušao u kazneni prostor, pucao prizemno, ali Lovrić je bio spreman i obranio njegov udarac.

Ipak, najbolju priliku u prvom dijelu Osječani su imali u 37. minuti kad je Josip Barišić petom proigrao Škorića koji je sam izbio pred Lovrića, ali je vratar gostiju još jednom odlično reagirao i spriječio vodstvo Osijeka. U tim trenucima ništa nije ukazivalo da bi Osječani na odmor mogli otići u rezultatskom minusu, ali se onda dogodilo ono što često gledamo ove sezone - velika neforsirana pogreška u obrani Osijeka. U 40. minuti Šorša nije dobro glavom očistio bezazlen ubačaj na rub kaznenog prostora, umjesto da loptu izbije dalje od vrata on ju je vratio u šesnaesterac točno na glavu Yoona koji ju je proslijedio na nogu Radonjiću za kojeg su takve situacije kao naručene. Robusni centarfor Istre 1961 dobro se zagradio i onda iz okreta sa 7-8 metara neobranjivo pogodio desni Mikulićev kut - 0:1.

I nastavak susreta otvoren je prilikom za Osijek. U 48. minuti Mišić je ubacio loptu s desne strane, na nju je ispred vrata naletio Dugandžić, pucao je glavom, ali nedovoljno precizno. Cijelo drugo poluvrijeme gledali smo očajnička nastojanja Osijeka da pronađe rješenje za gusto postavljenu obranu gostiju. Ideja baš i nije bilo, pa su se gosti bez problema nosili s tom prividnom nadmoći "bijelo-plavih". (D. KELER)

Utakmica 24. kola Prve HNL: Osijek - Istra 1961 0:1 (0:1). Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja 1.500. Sudac: Igor Križarić (Čakovec) - 6. Strijelac 0:1 Radonjić (40'). Žuti kartoni: Šorša, Vitaić, Mišić, Škorić (Osijek), Vučko, Lovrić, Blagojević, Pavlović (Istra 1961).

OSIJEK: Mikulić, Matas, Jonjić, Bralić, Babić, Šorša, Mišić, Vitaić (od 46. Ugarković), Škorić, Dugandžić (od 89. Mandić), J. Barišić (od 69. Lulić).

ISTRA 1961: Lovrić, Pavlović, Vučko, Budicin, Yoon (od 67. Pilipović), Blagojević, Obšivač, Havojić, Jo (od 46. Batarelo), Woon, Radonjić (od 83. Hajder).


Podijeli: Facebook Twiter